Kerst zonder kerstboom

Aangezien ik op kamers woon, heb ik helaas niet genoeg plek voor een kerstboom. Jammer! Maar dat betekent niet dat er geen andere opties zijn om mijn kamer gezellig te maken. En die wil ik graag delen.

Alles uit de natuur
Dennentakken, dennenappels, mos.. Dit kun je allemaal in tuincentra bij jou in de buurt kopen. Maar zelf op pad gaan in het bos is natuurlijk veel leuker. Zo geniet je ook nog eens van de mooie natuur. Verzamel alle winterachtige dingen die je kunt vinden. Deze kun je dan versieren met kleine kerstballen, slingers en lampjes. Takken kun je ook nog een ander kleurtje maken met een spuitbus.

Pimp je vaas!
Je hebt vast wel ergens een oude vaas staan. Deze kun je pimpen door er bijvoorbeeld sterretjes op te schilderen. In de vaas zet je een (dennen)tak. Zo heb je toch een stukje kerstboom in je kamer!

Kaarsen
Kaarsen zijn altijd goed. Voor mij staan kaarsen echt voor gezelligheid en een knusse sfeer. Oftewel: kerst! Je hebt ze tegenwoordig ook in allerlei leuke kerstachtige vormen. Ik kies voor deze dagen ook nog een winters geurtje uit.

Let it snow!
Er zijn veel winkels waar je ‘sneeuw’ uit een spuitbus kan kopen. Dit kun je overal op doen voor dat extra winterse effect. Bijvoorbeeld op een dennentak, of maak een kunstwerkje op je ramen.

Ik kan niet wachten tot “All I want for Christmas” weer plat wordt gedraaid op de radio en alle straten verlicht zijn met lampjes. Laat de kerst maar beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.