Wil ik beroemd worden?

Wat viel me op: er waren veel kandidaten die zeiden dat ze van ouders, vrienden of klasgenoten hadden gehoord dat ze zo goed konden zingen en daarom hadden ze zich ingeschreven. Maar die moeders, vrienden en klasgenoten hadden niet allemaal gelijk. Veel van hen waren toch niet zo goed als ze dachten. En toch was deze aanmoediging voor de kandidaten genoeg om zich op te geven. Voor mij zou dit niet genoeg zijn, maar ik ging me wel afvragen waarom ik wel of juist niet mee zou doen aan een talentenjacht. En of ik beroemd zou willen worden. Dit waren een paar punten, die door mijn hoofd gingen:

Talent

Ik wil eerst zeker zijn van mijn talent, voordat ik mee zou doen. Dat vrienden en familie zeggen dat ik goed ben betekent niet dat ik het ook goed doe in een talentenjacht. Zij kunnen dit ook zeggen omdat ze me aardig vinden en het is ook de vraag of ze dit goed kunnen beoordelen. Ik zou bijvoorbeeld eerst op zangles gaan om te kijken of ik echt goed genoeg ben voordat ik mee doe.

Van je hobby je beroep maken

Vaak hoor je van zangers, acteurs of dj’s dat ze het zo leuk vinden dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Ik vind zingen en acteren heel leuk als hobby. Even een avond aan de slag met wat je leuk vindt. Nu vraag ik me wel af of dit ook zo blijft als je dit fulltime gaat doen, blijft het dan nog wel leuk tijdverdrijf? Of voelt het dan als een verplichting?

Geld verdienen

We kunnen er wel omheen draaien, maar een leuk salaris willen we waarschijnlijk allemaal wel. En het is nu eenmaal zo dat bekende zangers of acteurs over het algemeen veel verdienen. Dat is zeker een pluspunt.

In de schijnwerpers

Sommige mensen zullen deze aandacht heel fijn vinden, maar voor mij is dit echt een minpunt. Het lijkt mij heel vervelend om niet meer normaal over straat kunnen zonder dat er iemand naar je toe komt voor een handtekening of een foto. En dan heb ik het nog niet eens over die vervelende roddelbladen.

Conclusie: Ik denk dat ik voorlopig toch maar amateur blijf, want beroemd worden vind ik niks voor mij. In de schijnwerpers staan vind ik toch wel het grote minpunt van beroemd zijn!

Afbeelding microfoon: www.audio-luci-store.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.