De herfst is geen boosdoener!

Dit zijn de dingen die je hoort als mensen aan de herfst denken. Maar wacht, lang niet alles aan de herfst is slecht. En wij weten waarom!

Sfeer
Echt, de herfst is zo slecht nog niet. Om zin te krijgen in de herfst is het het beste als je een typische sfeerimpressie voor je ziet. Denk aan een regenachtige dag, jij zit binnen met een warm dekentje op de bank, beschermt tegen Moeder Natuur. Dit doe je natuurlijk wel met een warme kop chocolademelk inclusief slagroom. Ondertussen lees je een goed boek of kijk je een film met vrienden, genieten maar! In de herfst komen ook de nieuwste tv-programma’s weer op de televisie. Komt dat eens mooi uit.

De herfst heeft ook dagen zonder regen, het zijn er waarschijnlijk niet veel. Maar op die dag dat het eens een keer niet regent, is het lekker om te wandelen over het strand, om goed uit te waaien en om vervolgens weer te eindigen met een lekkere kop choco!

Nieuw begin
Heb je afgelopen maanden dingen gedaan waar je spijt van hebt? Minder je best gedaan op school dan je zelf wilde? Vaak ongezond gegeten? Toch niet gestopt met roken? Zie de herfst als nieuw begin, een schone start. Beloof jezelf dat het dit keer beter gaat! Ga het bos in en zie overal de mooie herfstkleuren, reden genoeg om gave foto’s te schieten en te posten op je Instagram. Even onder ons, hoe lekker is het om die stoere (nieuwe) boots weer aan te kunnen? Als je wat positiever de herfst in gaat, heb je daar veel profijt van. Weg met die chagrijnige gezichtjes en geniet!

Tradities en feesten
Last but not least, de herfst kent ook leuke tradities. Halloween wordt steeds populairder. De start van het carnavalsseizoen (de elfde van de elfde), Sint Maarten (ook 11-11) en natuurlijk komen Sinterklaas en kerstmis er ook weer aan. De pepernoten liggen inmiddels al in de winkel.. JAMMIE!

In de herfst geboren? Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in de herfst zijn geboren, gemiddeld zes maanden langer leven dan mensen die in het voorjaar zijn geboren. Zwangere vrouwen eten in de zomer meer verse groenten en fruit, dat heeft een positief effect op de baby! Nog een extra feestje!

Genoeg redenen om met een smile de herfst te verwelkomen!

Foto stoel: storebukkebruse

Foto boots: Andrew Mason

Foto smile: Moyan_Brenn_BACK_FROM_ICELAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.