10 voordelen van regen!

In mijn vorige blog liet ik al subtiel doorschemeren dat tekenen van de zomer nog ver te zoeken zijn, en inmiddels heeft er nog niet veel verandering opgetreden. Af en toe breekt er een vrolijk zonnetje door en leeft heel Nederland op, maar dat blijkt maar schijn wanneer die momenten ruw onderbroken worden door nieuwe natte sneeuw- en regenbuien (zelfs ik krijg nu een beetje genoeg van de sneeuw). Aangezien er waarschijnlijk nog wel een aantal van die buien komen heb ik, om je ervan te weerhouden dan mistroostig naar buiten te gaan zitten staren op de bank, aanschouwend hoe de hemel maar blijft huilen, besloten een kort blogje te wijden aan de 10 voordelen van regen (in willekeurige volgorde)!

1. Wat is er lekkerder dan met een warme kop thee (of chocolademelk) in een sweater en joggingbroek op de bank zitten wanneer je net door een enorme hoosbui heen bent gefietst?!

2. Je valt er heerlijk bij in slaap. Lekker onder je dekens kruipen en luisteren hoe de regen op je raam tikt (of roffelt) heeft bij veel mensen hetzelfde effect als dat van een slaapmuziekje op een baby.

3.. Het levert ook de mooiste quotes, leukste liedjes en tofste filmfragmenten op.

4. Zonder regen krijg je nooit een regenboog – en zoals je hiernaast kunt lezen word ik altijd heel vrolijk van die samenkomst van kleuren!

5. Regen is ook een gratis wasbeurt voor je haren/fiets/auto/ramen etc. en je hoeft de planten in je tuin geen water meer te geven.

6. Na een regenbui ruikt het superlekker fris buiten!

7. Geef toe… Soms is het best grappig om mensen gehesen in regenpakken voorbij te zien fietsen als je zelf lekker binnen zit (wel een klein beetje gemeen misschien).

8. Regenpakken mogen dan oncharmant zijn, van regenlaarzen heb je allerlei leuke uitvoeringen (link/plaatje)! Wat dacht je van deze bijvoorbeeld?

9. Misschien ga je uit somberheid of verveling zelfs wel je kamer opruimen of huiswerk maken! Hoewel ik er nog over twijfel of dat nou zo'n groot voordeel is… 😉 In ieder geval wel productief!

10. Als je ergens heen moet is de kans veel groter dat je ouders je brengen!

Bron afbeelding 1

Bron afbeelding 2

Bron afbeeldingen 3, 4, 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.