Afscheid nemen bestaat wel

Afscheid nemen bestaat niet.. Klinkt het in het welbekende liedje, maar toch bestaat afscheid nemen in de meeste gevallen wel. Afscheid nemen betekent niet dat je niet maar aan iemand denkt, maar dat je hem of haar niet meer of minder vaak ziet.

Er zijn natuurlijk meerdere vormen van afscheid nemen, maar meestal is afscheid nemen verdrietig. Ik ben nu 22 en heb al een aantal keren afscheid moeten nemen. Ik heb afscheid genomen van de eredivisieclub, waar ik 8 jaar gevolleybald heb, afscheid genomen van mijn opa, afscheid genomen van mijn MBO-opleiding en nu ga ik afscheid nemen op stage. Ik heb een half jaar lang, 40 uur per week hier stage gelopen. Dan is het best gek om hier weg te gaan en weer een andere kant op te gaan. Gek, maar ook jammer. Want ik ga de collega’s en mijn werk hier echt wel missen. Aan de andere kant heb ik ook weer zin om naar school te gaan, want ook daar heb ik voor een half jaar afscheid genomen van mijn klasgenoten. Zo zie je maar; afscheid nemen betekent niet áltijd dat je iemand nooit meer ziet. Met mijn collega's ga ik vast nog wat drinken, maar dan is het niet meer hetzelfde als op stage. Dus van stage neem ik afscheid, maar mijn collega's blijf ik misschien wel zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.