Barcelona

In 2016 ging ik voor het eerst naar Barcelona. Ik was eigenlijk al gelijk verliefd. We verbleven in een hotel midden in het prachtige centrum. Een centrum vol leven, mooie gebouwen en vol met geweldige winkels en restaurants.

Bezienswaardigheden

Naast het mooie centrum en restaurants, is Barcelona ook een stad vol met geschiedenis en mooie bezienswaardigheden, zoals:

  • De Sagrada Familia: een kathedraal van Gaudi
  • Tibidabo: een kleine attractiepark helemaal bovenaan een heuvel met een mooi uitzicht op heel Barcelona
  • Parc Guëll: een stadspark bovenaan een heuvel aangelegd door Gaudi
  • Arc de Triomf: een mooie triomfboog

Sagrada Familia, Barcelona, Spanje.

Barcelona heeft natuurlijk nog veel meer mooie bezienswaardigheden, die het allemaal waard zijn om te bezoeken.

Camp Nou

Naast de mooie geschiedenis die we hadden bekeken in de stad, is het ook hartstikke leuk om het stadion van FC Barcelona te bezoeken. Het stadion heet Camp Nou en het is enorm. Het bestaat uit een museum, het stadion en een enorme Nikewinkel vol met FC Barcelona spullen. Je kan ervoor kiezen om door een gids rondgeleid te worden of zelf rondlopen. Wij kozen ervoor om zelf rond te open. we begonnen in het museum, gingen door naar de tribune en we kwamen zelfs in de kleedkamers en persruimte van de club. We eindigden in de enorme Nikewinkel. Een goede dagbesteding is het zeker!

Camp Nou, Barcelona, Spanje.

Het strand

Om lekker te ontspannen, is het strand altijd een goed idee. Het strand van Barcelona is in de zomer wel erg druk. Barcelona heeft verschillende stranden. De meest bekende is Barceloneta Beach. Daar gingen we vaak heen om te ontspannen en lekker te eten. Tip: aan het strand, kan je lekkere verse visgerechten eten.

Barceloneta Beach, Barcelona, Spanje.

In 2017 besloten we na de leuke zomervakantie in 2016 nog eens een weekje te gaan. En… Wil je nu ook een bezoekje brengen aan Barcelona?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.