De Efteling

Fan
Ik was vroeger echt een ontzettende attractiepark fan. Ik ben naar best veel attractieparken geweest. Ondanks dit springt er 1 toch ver boven uit, namelijk De Efteling. Het park is zo mooi opgemaakt, overal waar je kijkt zie je iets leuks. Zoals de bekende prullenbakken met Holle Bolle Gijs die zegt: ‘’papier hier’’. Ondanks dat het best duur is ben ik de afgelopen 3 jaar elk jaar een keer geweest.

Achtbanen
Er is geen achtbaan waar ik niet in durf. Hoe harder, steiler en vaker hij over de kop gaat hoe beter. In De Efteling heb je een paar super leuke achtbanen. De Baron en De Vliegende Hollander zijn mijn favorieten achtbanen. Vooral omdat je tijdens het wachten al allemaal mooie dingen te zien krijgt. Bovendien zit er een verhaal achter deze achtbanen dat verteld wordt terwijl je wacht. Dit maakt de hele ervaring nog leuker.

Ben je nog niet in De Baron geweest en wil je weten hoe dat is? Kijk dit filmpje en ervaar het zelf

Attracties
Naast de achtbanen die er te vinden zijn in De Efteling zijn er ook nog andere leuke attracties. Als kind was mijn favoriete attractie de Fata Morgana. Met een bootje vaar je langs allemaal bewegende poppen. Ondertussen glinsteren er allemaal munten in het water. Ik vond dit echt geweldig. Maar de laatste keer dat ik er was zag het er een beetje uit als vergane glorie. Dit kwam ook omdat ik nu echt duidelijk zag dat het mechanische poppen zijn. Terwijl je als kind dat minder door hebt. Gelukkig zijn er nog genoeg andere attracties waar ik in kan en die super leuk zijn.

Er komt in juli een nieuwe attractie in De Efteling genaamd Symbolica. Dit is een paleis waarin je in elke kamer iets anders ontdekt. Het lijkt mij een super mooie en leuke attractie. Ga jij deze zomer de nieuwste attractie in De Efteling uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.