Een nieuwe plek die ik thuis ga noemen.

Nadat ik samen met mijn ouders al mijn spullen in mijn nieuwe slaapkamer heb gezet, zit ik op mijn bed en kijk rond in mijn nog beetje kale kamer. Het lijkt me erg leuk om hier te wonen maar ondanks dat ik in mijn leven al een paar keer ben verhuisd blijft het spannend. Toch is het me gelukt om me hier thuis te gaan voelen.

Nieuwe mensen leren kennen
Om me ergens thuis te voelen vind ik het belangrijk om gezellige en fijne mensen om me heen te hebben. Naast de mensen die ik heb leren kennen via school en een bijbaan ben ik bij een sportclub gegaan. Maar je kan ook mensen leren kennen bij een vereniging of vrijwilligerswerk. Ik vind het leuk om nieuwe plekken in de stad te ontdekken met de nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Zo zijn er misschien in jouw nieuwe omgeving ook leuke cafeetjes, restaurants en allerlei evenementen die je kunt ontdekken.

Verdwalen
De stad waar ik ben gaan wonen kende ik van tevoren niet zo goed. Daarom ging ik overal heen met behulp van Google Maps. Helaas ben ik een keer mijn mobiel thuis vergeten waardoor ik ben verdwaald in de binnenstad. Wil je niet dat jou dit ook gebeurt? Check dan voordat je weg gaat of je mobiel in je broekzak of tas zit. Heb je geen internet op je mobiel? Maak dan voordat je van huis weggaat een foto van de route.

Beetje bij beetje leer ik de stad en de mensen hier kennen. Zo vroeg afgelopen zaterdag iemand mij de weg en ik wist gewoon het antwoord! Nu ik er een tijdje woon kan ik zeggen dat ik me hier al echt thuis begin te voelen. Ben jij weleens verhuisd en wat zorgde ervoor dat jij je op je nieuwe plekje thuis ging voelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.