Een schooltas van dekzeilen en binnenbanden

De school begint weer en dus is het schooltassentijd. Iedereen gaat op zoek naar een handige, niet al te dure en vooral leuke schooltas.
Ook ik zocht een nieuwe schooltas. Ik wilde al jaren een nieuwe schooltas, maar geen simpele die je overal ziet. Nee, iets bijzonders. In de vakantie ging ik met mijn ouders en broertje naar Gent. En jawel. Daar vond ik hem, mijn perfecte tas. Het was in een klein winkeltje waar ze allemaal fair trade kleren verkochten. Ik heb toen nog een half uur met mijn moeder zitten kijken welke tas het nou zou worden maar uiteindelijk is het gelukt. Hij heet Ben. Denk maar niet dat ik al mijn tassen een naam geef want dat is niet zo. Je hebt namelijk verschillende modellen van dat merk en elk model heeft een naam. Zo heb je bijvoorbeeld ook Lois of Clark, Bob, Betty, Donna, Laura, Rex ect.
Het merk is Freitag. Het is een Zwitsers merk. Ze maken tassen, laptop en i-pad hoezen en portemonnees van gebruikte dekzeilen en binnenbanden van vrachtwagens. Geen enkele tas is hierdoor hetzelfde. Wel het model maar niet de kleur en het patroon. Dat maakt het juist zo leuk vind ik. Niet iedereen heeft dezelfde saaie tas maar het is allemaal anders. Hoewel de materialen gerecycled zijn, zijn de tassen niet goedkoop. Dat is het enige nadeel. Mijn tas kostte 175 euro. Sommige zijn iets goedkoper, maar je hebt er ook van in de 200 of 300 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.