Eenzaam en alleen!

In Nederland zijn wel 1 miljoen ouderen die zich eenzaam voelen. Zij komen niet vaak buiten en krijgen weinig bezoek. Gelukkig ken ik zelf deze problemen niet, omdat mijn opa en oma’s nog thuis wonen en nog met van alles en nog wat in de weer zijn. Daarnaast wonen ze op loopafstand en daardoor zie en spreek ik ze vaak. Maar niet alle ouderen kennen deze luxe van familie die dichtbij woont. Daarom vind ik het belangrijk dat ook deze ouderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

En ik ben niet de enige die opvalt, dat veel ouderen eenzaam zijn. Misschien heb je ook weleens gekeken naar Geer & Goor zoeken een hobby. Hierin helpen Gerard Joling en Gordon eenzame ouderen. Wat mij betreft een heel goed programma en terecht genomineerd voor de Televizierring! Je ziet de ouderen heel blij of zelfs ontroerd worden door een wens die wordt vervuld of een uitje dat wordt georganiseerd. Gerard Joling en Gordon maken dit programma samen met het nationale ouderenfonds.

Het nationale ouderenfonds zet zich in voor kwetsbare ouderen door ouderen weer te betrekken bij de maatschappij. Zo wordt er bijvoorbeeld een stranduitje geregeld, worden kerstkaartjes gestuurd en is er een zilverlijn. Professionele hulpverleners bellen ouderen, om een gezellig praatje te maken of een goed gesprek te voeren.

Naast eenzame ouderen, richt het fonds zich ook op de gezondheid en veiligheid van ouderen. Eén keer in het jaar is er een nationale ouderendag. Op deze dag worden zoveel mogelijk wensen van ouderen vervult. Ook jij kunt helpen met het vervullen van een wens. Dit jaar is de ouderendag al geweest, maar volgend jaar is de ouderendag op 6 oktober 2017. Daarnaast kun je ook vrijwilliger worden bij het nationale ouderenfonds of geld doneren. Maar je kunt natuurlijk ook wat kleiner beginnen en je opa, oma of een oudere in de buurt eens opbellen op opzoeken. Alle kleine beetjes kunnen helpen om te zorgen dat minder ouderen zich eenzaam voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.