Even lachen!

Glimlachen

Afgelopen week liep ik over straat en voelde ik opeens dat ik nogal chagrijnig keek, terwijl ik wel in een goede stemming was. Ik besloot wat vrolijker te kijken en meer naar mensen te lachen. Wat blijkt, daar krijg je echt een boost van! Dat komt doordat je automatisch vrolijker wordt wanneer je je spieren in de lachhouding zet. En toen ik zomaar naar vreemden lachte, lachten zij ook terug naar mij. Daar werd ik nóg vrolijker van. Zonder dat ik er eigenlijk ook maar iets voor hoefde te doen, behalve even glimlachen dan. Het was zo leuk om te merken dat zo’n klein dingetje zo’n verschil kon maken. Mijn stemming werd er echt beter van, hopelijk was dat ook zo bij de mensen naar wie ik lachte.

Modder

Een paar dagen later liep ik ’s avonds in het donker door een parkje. Ik had mijn nieuwe schoenen aangetrokken, dan kon ik ze mooi even inlopen. Een man met zijn hond had een zaklamp bij zich en scheen deze opeens voor mijn voeten. Wat bleek, daar lag een dikke laag blubber, en ik was er bijna vol in gaan staan. Dan had ik meteen mijn nieuwe schoenen geruïneerd. Die man had de modder gelukkig op tijd gezien en me er daarom voor gewaarschuwd met de zaklamp. Ik vond dat ontzettend aardig van hem. Vast niet alle mensen hadden zoiets gedaan.

Aardiger

Na het modderincident en doordat ik erachter kwam wat een leuk effect gewoon naar mensen glimlachen heeft dacht ik: wat nou als we allemaal eens wat aardiger tegen elkaar zouden zijn? Gewoon even iemand helpen als je ziet dat iemand hulp nodig heeft. Of, zoals ik laatst deed, naar mensen op straat lachen. Ook dat zorgt al voor een hele vriendelijke uitstraling. Het kost je niet veel, maar wie weet maak je er iemand (en jezelf) wel heel vrolijk mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.