Het Amerikaanse horrorverhaal

Je weet niet wat je kunt verwachten als je begint met kijken. Seizoen 2 is een aantal weken geleden gestart in Amerika. Een mooi moment dus om terug te kijken op seizoen 1 van dit

horrorverhaal.

Het verhaal van seizoen 1 speelt zich af in het zogeheten ‘Murder House’ in Los Angeles. Het gezin Harmon verhuist naar het huis om een nieuwe start te maken. Die nieuwe start is nodig, omdat vader Ben een affaire had en het gezin daarnaast een miskraam te verwerken kreeg. Dochter Violet is depressief en wennen aan de nieuwe omgeving is lastig. Het huis waar ze gaan wonen vindt ze wel geweldig. Het huis heeft een geschiedenis waar de bewoners elke dag mee te maken krijgen.

Ik begon met het kijken van de serie, zoals de meeste mensen; zonder enig idee wat ik kon verwachten. Nu ik seizoen 1 gezien heb, ben ik zo enthousiast! De serie is niet zo eng dat je aan het einde geen nagels meer over hebt. Het is eng, omdat je absoluut niet zelf in dat huis wilt zijn. Er gebeurt ontzettend veel in de serie en gebeurtenissen maken je nieuwsgierig naar het vervolg. American Horror Story scoort een 8,3 op The Internet Movie Database en dat is de serie ook zeker waard.

In Amerika is seizoen 2 al te zien. Seizoen 2 is heel anders als het eerste seizoen. Hier volg je de gebeurtenissen in een gekkenhuis, compleet anders dan alle moorden in het eerste seizoen.

Wie seizoen 1 niet leuk vond, kan dus best wel verslaafd raken aan seizoen 2! Zelf vind ik het jammer dat er nu een ander verhaal gebruikt wordt. Al was het eerste verhaal wel klaar aan het einde van het seizoen.

Beide seizoenen kan ik je aanraden, vooral nu het weer lekker vroeg donker is. Doe alle lampen uit en kijk naar 40 minuten echt goede horror.

Bron foto: Loren Javier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.