Hoe de Spar en de Kruidvat door onze school rondkomen

Soms vraag je jezelf af hoe deze winkels in leven blijven en hoe de Spar in Nijmegen zichzelf laatst weer heeft kunnen vernieuwen.
Nu zullen wij je vertellen hoe ze dat doen.
Ten eerste zijn ze precies goed gelegen. Ze staan niet alleen op loopafstand van de school, maar het is ook goed mogelijk om in de pauze een bezoek te brengen. De Spar en de Kruidvat staan ook nog eens naast elkaar. Zo kunnen leerlingen de goedkope Power Booster (€0,30) van de Kruidvat combineren met de snack van de dag (€1, -) van de Spar.
Daarom weten wij zeker dat de Spar zijn verbouwingen enkel heeft kunnen uitvoeren door onze bijdrage. Hiervoor worden we niet eens bedankt. Integendeel: de prijzen gaan alleen maar omhoog. Ook wordt de schaal met gratis hapjes weggehaald wanneer de Sparmedewerkers een groep leerlingen zien aankomen.
Helaas hebben wij scholieren de Spar en Kruidvat net zo hard nodig als zij ons. Daarom zullen de Spar en Kruidvat blijven profiteren. Leerlingen leven nu eenmaal van de zakken chips en Power Boosters van deze winkels en dat zal wel zo blijven.
Persoonlijke ervaringen:
Fernando:
Iedere pauze als het weer een beetje meezit ga ik naar de Spar/Kruidvat. Voor de verbouwing kocht ik wel eens wat in de Spar, maar nu niet meer. Tegenwoordig koop ik daar zo min mogelijk.
Bij de Kruidvat koop ik wel regelmatig een Power Booster, de energy drink van de Kruidvat. Na het bezoek aan de Spar/Kruidvat genieten we nog even van het weer op een bankje en kletsen we wat. Na zo’n 5 a 10 minuten, afhankelijk van welke pauze het is, lopen we weer naar school en beginnen de lessen weer.
Tijmen:
Wanneer ik zie dat in de 1e pauze mijn broodvoorraad al op is –en dat komt vaak voor- ga ik vaak met vrienden of hongerige enthousiastelingen naar de Spar. Soms irriteer ik me echter mateloos aan deze supermarkt. Omdat het vaak druk is in de winkel, zijn de medewerkers vaak slecht gehumeurd. Niet alleen dat, maar ook van de prijzen word je niet vrolijk. Toch blijf ik erheen gaan, door de afstand naar de winkel.
Stefan:
Als het weer goed is, ga ik bijna altijd naar de stad toe en wel naar de Spar of de Kruidvat. Als ik naar de Kruidvat ga koop ik 99 van de 100 keer energy drink, en wel Power Booster. Wanneer ik buiten de pauzes naar de Kruidvat ga komt het regelmatig voor dat ik aan de kassa moet wachten. Bij de Spar is het altijd druk. Hier haal ik meestal koekjes. Hier is het makkelijk als je in de rij staat voor te kruipen, wel handig maar niet echt eerlijk. Als we naar de stad zijn geweest komen we op de terugweg ook langs het Kronenburgerpark. In de zomer vier ik hier mijn pauze.

Door Tijmen, Fernando en Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.