Hoe is het om mij als zus te hebben?

Eef en ik hebben dezelfde interesses. Dat zijn vooral paarden, sporten, vrienden & vriendinnen, uitgaan en muziek luisteren. Dat is best wel leuk, want daar kunnen we dan samen over praten. We kunnen sowieso overal samen over praten, en dat komt omdat we elkaar zo goed vertrouwen. Ik weet dat als ik haar iets in vertrouwen vertel, dat ze het ook niet doorvertelt en andersom precies hetzelfde.

We kunnen altijd samen lachen en ik zie haar ook wel een beetje als ’n vriendin. Soms hebben we natuurlijk ook wel ruzie. Als ik iets van haar leen, bijvoorbeeld haar Uggs, of iets bij de stallen en ik vergeet het terug te geven, dan wordt ze vaak boos. En dan word ik ook weer boos, omdat ik het niet express heb gedaan. Dat is iets waar ik niet zo snel boos om zou worden als dat andersom het geval was. Ik wordt bijvoorbeeld eerder boos op haar als ze net thuis komt uit school en ze is chagrijnig, omdat de treinen bijvoorbeeld vertraging hadden. Dan is ze daarom chagrijnig en daar kan ik dan niet tegen. En ze wordt ook meestal boos als ze thuis komt en het eten is nog niet klaar of ik ben nog bij de paarden. Dat snap ik ook wel, omdat ze hele lange dagen heeft op school. Als ze dan thuis komt wilt ze vaak snel eten, omdat ze ’s avonds nog wilt paardrijden, hardlopen en haar vriendje soms even zien natuurlijk.

De leuke dingen zijn belangrijker, want die zijn er meer! En die wegen ook veel zwaarder. Als we samen bij de stallen zijn maken we altijd lol en op andere momenten ook.

Ik vind het heel leuk om een oudere zus te hebben. Soms voordat ik uit ga, gaat ze samen met mij leuke kleren uitzoeken enzo. Zij werkt in een kledingwinkel en als ik dan in haar winkel kom, helpt ze mij meteen met de leukste dingen uit te zoeken. Vaak hoor ik van kinderen met een jonger zusje dat die irritant zijn, daar heb ik gelukkig geen last van. Hopelijk zij ook niet van mij hahaa.

Groetjes Sara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.