In een dipje

Schoolstress
De tweede helft van mijn tweede studiejaar was heel druk. Veel opdrachten, veel deadlines, veel druk. Ik wist er altijd wel mee om te gaan, maar het werd iets te veel. Ik begon daardoor erg te stressen. Je kent het vast wel.

Angst
Naast het stressgevoel waar ik steeds meer last van kreeg, kreeg ik ook last van een soort van angst en onzekerheid. Ik wist eigenlijk helemaal niet waar het vandaan kwam. Er lag veel druk op me en ik twijfelde aan de keuzes die ik had gemaakt in mijn leven. Ik wist niet meer zeker of ik wel gelukkig was. Ik vond het eng om keuzes te maken die voor mijn gevoel gevolgen hadden voor de rest van mijn leven.

Eenzaamheid
Door mijn angst en onzekerheid begon ik me ook eenzaam te voelen. Ik had het gevoel dat ik bij niemand terecht kon en dat niemand me zou begrijpen. Ik vond het dan ook heel lastig om alleen te zijn. Normaal gesproken zat ik vaak alleen op mijn kamer, tv te kijken. Op dat moment kon ik dat niet meer. Ik vond het heel lastig om helemaal alleen te zijn. Ik had constant mensen om me heen nodig om die gevoelens en gedachtes even te vergeten.

Hoe is het afgelopen?
Ik heb best lang met dit gevoel gezeten. Ik werd er niet gelukkig van en ik besloot er uiteindelijk toch over te praten met de mensen om me heen. Ik kwam erachter dat ik niet de enige was die zich zo voelde. Elk persoon komt weleens in een dipje terecht, jij misschien ook wel. Mijn oplossing was praten met anderen. Dit kan heel eng lijken, maar mijn tip is om het gewoon te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.