In the spotlight – Dreamyourweb

Deze maand staan de mannen van Dreamyourweb in the spotlight. Twee jaar geleden hebben zes vrienden hun krachten gebundeld en is Dreamyourweb ontstaan. Ze zijn begonnen met het ontwikkelen van webapplicaties, maar zijn zich in de loop der tijd gaan richten op het ontwikkelen van software om data te visualiseren.

Dreamyourweb heeft al met veel interessante klanten mogen samenwerken, zo hebben ze een overzichtsdashboard ontwikkeld voor de Onderwijsinspectie. Door middel van dit dashboard worden de prestaties van onderwijsinstellingen inzichtelijk gemaakt. Daarnaast hebben ze een applicatie ontwikkeld die de kwaliteiten van universiteiten visualiseert en met elkaar vergelijkt.

Het succes van Dreamyourweb zit in de samenwerking met de klanten. Bedrijven komen vaak naar hen toe met de vraag iets specifieks te maken. Dreamyourweb gaat dan eerst om de tafel met de klant om zo te achterhalen wat de exacte reden van de vraag is, het ‘probleem’. Het is voor hen dan ook een succes als zij de klant in het volledige traject kunnen begeleiden en ook iets kunnen maken wat de klant daadwerkelijk nodig heeft.

Om optimaal op de vraag van de klant in te spelen wordt deze erg betrokken bij de ontwikkeling. Ze zetten de ontwikkelde software zo snel mogelijk online zodat de klant het meteen kan testen en feedback kan geven. Hierdoor kan de software nog worden aangepast naar de exacte wensen van de klant. Na de levering houdt de samenwerking met de klant nog niet op, in de softwarewereld moet je namelijk altijd up-to-date blijven en de software continu blijven verbeteren. Zo kun je met je klanten een lange termijn relatie opbouwen.

Helaas gaat ondernemen niet altijd over rozengeur en maneschijn, ook hier kom je obstakels tegen. Dreamyourweb is gelukkig nog geen echte obstakels tegengekomen. Het enige wat hun enigszins in de weg staat is het focussen. Ze vinden het nog vrij moeilijk om zich te specialiseren. Als bedrijf moet je doen waar je goed in bent en je richten op de vraag van de klant. En juist als je gespecialiseerd bent weet de markt wat ze aan je hebben en wordt er eerder naar je doorverwezen. Over een tijdje hopen ze de focus gevonden te hebben.

Natuurlijk heeft Dreamyourweb ook een aantal super handige tips waar jullie als start-ups veel aan zullen hebben:

  • Als je een eigen bedrijf gaat starten moet dit heel dichtbij jezelf staan, het moet bij je interesses aansluiten.
  • Blijf leren en praten met mensen over hetgeen wat jij aan het doen bent.
  • Houdt continu in de gaten of wat jij doet ook echt iets is waar de markt behoefte aan heeft.

Benieuwd naar het portfolio van Dreamyourwebs? Kijk dan eens op hun website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.