#Intimidatie

Mijn teamgenoten gaan in de spin terwijl ik met een oliebol toekijk. Ze kopen een munt en stappen in. Een groep van 30 jongens & meiden staat bij de boksbal. De meiden lopen er op-en-top bij en worden bekeken door de jongens. Mij, als 22-jarige in trainingspak, kijken ze niet eens aan; ik word oud ?

Ik kijk terug naar de spin en zie dat 2 meiden van 15 instappen. Ze worden geholpen door de 2 jongens die er werken. Het karretje wordt dichtgeduwd en de jongens gaan tegen de meiden praten, ze komen wel erg dichtbij. De meisjes kijken angstig. “Zou ze zich onveilig voelen?” Gelukkig begint de spin te draaien en gaan de jongens weg bij het karretje. De 2 jongens vallen blijkbaar erg in de smaak want alle meiden van de kermis staan ineens bij de spin. De jongens merken dit en maken vieze opmerkingen en gebaren. “Bah, smerig.” Ik zie alle meiden concurreren met elkaar en een wedstrijdje ‘wie is het mooist’ spelen. “Wat the hell is dit?” Wat een nare sfeer.

De meiden staan zó dicht bij de spin dat de karretjes hen bijna raken. Opeens worden de jongens heel boos en duwen ze de meiden van de trappen af. Ze raken de meiden overal aan en sommige vallen op de grond, maar niemand wordt boos. De jongens staan als groepen hyena’s om alle meiden heen. Toen ik als 16-jarige ook naar de kermis ging had ik dit niet door, maar nu denk ik “dit is niet oké, dit lijkt op #metoo.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.