Ja of nee?

Maar wat is dat nou eigenlijk? Als je komt te overlijden, kunnen er organen van jou gebruikt worden voor iemand die het hard nodig heeft. Je wil daar nog helemaal niet over nadenken, maar toch is het belangrijk dat je laat registeren of je dit wel of niet wil. Als jij dit niet doet, moeten je ouders dit bepalen na jouw overlijden. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde organen niet te doneren, als je dat liever niet wil. Dit kun je aangeven bij het registeren.

Het is natuurlijk best een lastige keus, maar als je nagaat dat er jaarlijks 150 patiënten overlijden, omdat zij niet op tijd een donororgaan hebben gekregen…Daar schrok ik wel van. Hoe meer mensen ja zeggen op donorregistratie, hoe meer mensen gered kunnen worden.

Weet je het nog niet zo goed? Praat er eens met je ouders of vrienden over. Het is fijn om te weten hoe zij er over denken. Toch moet je uiteindelijk wel zelf de keus maken, want het gaat om jou en jouw lichaam. Ik zeg in ieder geval ja!

Neem hier eens een kijkje voor meer informatie en je kan zelfs al aangeven wat je keuze is. Ook het filmpje hieronder legt je een hoop uit!

Zeg jij ja of nee tegen donor worden? En waarom?

Foto: Heartbeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.