Kiezen is moeilijk

Lekker bakken

Toen ik vmbo-T ging doen wist ik niet wat ik leuk vond. Mijn hobby’s waren zwemmen en gamen. Meer hobby’s had ik niet. Maar toch moet je in de derde al een richting kiezen, namelijk; horeca & toerisme, zorg & welzijn of techniek. Om eerlijk te zijn vond ik ze allemaal niet leuk maar ik koos horeca & toerisme. Bakken is altijd wel leuk, toch?

Naar de havoBoeken

Een paar jaar later, klaar met vmbo-t moest ik alwéér kiezen. Alles was wel leuk maar niets wat ik echt leuk vond. Dus maar naar havo. Lekker makkelijk uitstellen, DACHT ik. Op de havo, je raadt het al, moet je wéér een richting kiezen. Wat te doen, wat te doen. Slecht in rekenen, kan niet tekenen. En laten we maar niet beginnen over biologie, ik kon de organen ongeveer aanwijzen maar dat was het ook. Vier jaar lang word je overspoeld met keuzes die je moet maken, keuzes die misschien je hele leven bepalen. Ik was hier helemaal nog niet klaar voor. Maar je moet toch een keuze maken, het werd economie & maatschappij. Ik had wel wat verstand van economie, in ieder geval meer dan van biologie.

Beslissen

Na twee jaar haalde ik mijn diploma op de havo. Ik ging langs stagemarkten en dacht veel na. Wat zou de beste keuze zijn? Ik koos voor toegepaste psychologie, misschien was dit vele denken van mij wel ergens goed voor en psychologie sluit hier mooi bij aan.

Keuzes maken

Nu schrijf ik deze blog over alle keuzes die ik heb moeten maken en denk wéér na. Waren dit de juiste keuzes? Hoe gaat mijn leven eruitzien als ik klaar ben met mijn opleiding. Veel jongeren kampen ook met dit probleem. Hoe weet je nou als je 15 bent waar je naar toe wilt?
Ik ben 22 en ik weet het zelf niet eens. Weten jullie wel al wat jullie willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.