Kil nieuws?

We zijn weer in de ban van het weer. Er is voor het eerst strenge vorst gemeten in Nederland en de eerste Friezen wagen stapjes op het nog dunne natuurijs. Prachtig nieuws toch? Wereldwijde nieuwswaarde heeft het niet en juist dat maakt het zo mooi.

Ik vind het erg fijn als zelfs het nieuws bibbert van de kou. Want wat gebeurt er als we even worden overspoeld door de elementen? Op dat moment komen een soft soort berichten bovendrijven en lijkt er minder plaats voor alle nare nieuwsfeiten die je normaal tegemoet schreeuwen. De hardheid van het ijs is even belangrijker dan de hardheid van de wijde wereld.

Eindelijk kunnen we onze naam als koud kikkerlandje eer aandoen. Schaatsen langs molens, koek & zopie, erwtensoep en stamppot met die bekende muts erbij, niets is te gek als het vriest. Onze focus verleggen we naar wat er om ons heen gebeurt, hoe de natuur ons laat schrikken en wat de kou allemaal oplevert.

Laat het nog maar even koud zijn, zodat de voorpagina van nu.nl in het teken staat van mooie winterlandschappen en de mogelijkheid van legendarische schaatstochten. Voor we het weten krijgen we het weer koud van wat er aan de andere kant van de wereld allemaal gebeurde toen wij aan het hopen waren op een Elfstedentocht. Laat het echte kille nieuws nog maar even wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.