Kleding met zelfverzekerdheid dragen

Zo kan het zijn dat je bepaalde kleding niet durft te dragen, omdat je bang bent voor reacties uit je omgeving. Maar jij draagt toch de kleding en niet andere mensen?

Toen ik ongeveer 15 jaar was wilde ik heel graag bepaalde schoenen, dr. Martens. Maar ik was bang dat het too much zou zijn en dat ik er nare reacties over zou krijgen. Onzin natuurlijk, maar toch kreeg ik het idee maar niet uit mijn hoofd dat mijn omgeving het niet leuk zou vinden. Toen ik voor mijn examens slaagde en mijn mavo 4 diploma had, heb ik ze eindelijk gekocht. Een nieuwe school zou me de kans geven om te durven dragen wat ik stiekem al langer wilde dragen. Toen ik dan ook eindelijk de schoenen had gekocht, was ik er erg blij mee. En tot mijn verbazing kreeg ik heel veel reacties van mensen, dat zij de schoenen juist wel erg leuk vonden. Een tijdje later waren de schoenen een stuk populairder geworden en hadden best veel mensen de schoenen. Nu draag ik de schoenen bijna niet meer, maar ik heb ze erg vaak gedragen. Het dragen ervan heeft me blij gemaakt, dus ze waren het zeker waard. Dus zo zie je maar weer: het druk maken was helemaal nergens voor nodig geweest.

Ik vind mode en kleding hartstikke leuk. Je kan jezelf helemaal omtoveren door bepaalde kleine accessoires en het kan je ook gelukkiger laten voelen. Het is vaak eng om uit je comfort zone te stappen, maar zodra jij de kleding draagt die jij wilt dragen, maakt je dat zelfverzekerder. Je neemt risico’s, leert wat bij je past en zo ontwikkel je jouw eigen stijl. En wat maakt het bovendien uit wat mensen van jouw kleding vinden? Als jij het leuk vindt, gewoon doen!

Heb jij ook wel eens gehad dat je bepaalde kleding niet durfde te dragen? Laat het achter in de reacties!

Sarah

foto: renaissancechambara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.