Kleine wereld

De afgelopen weken stond Facebook vol met steunbetuigingen aan de nabestaanden van de vliegtuigramp. Op de dag van nationale rouw werden profielfoto’s in een zwart lintje veranderd. Ook ik voel mij betrokken als ik de berichten op Facebook en het nieuws voorbij zie komen. Ik ken niemand die in het vliegtuig zat. Hoe komt het dan dat ik mij toch zo betrokken voel?

Mijn gedachten dwalen af naar een theorie. De theorie van ‘Six degrees of Separation’. De watte? Nou, volgens die theorie ‘ken’ je via 6 stappen in je netwerk iedereen in de wereld. Dus iemand in jouw familie-, vrienden- of kennissenkring kent iemand, die weer een connectie heeft met huppeldepup enzovoorts. Uiteindelijk zou je dan bij iedereen in de wereld uitkomen. Dus in principe ‘ken’ ik iemand die in het vliegtuig zat. En als ik kijk naar hoe klein Nederland is, is dit vast in minder dan 6 stappen. En ja hoor, de berichten op Facebook bewijzen dit. Via via ken ik mensen die in het vliegtuig zaten…

Via via kennen wij eigenlijk ontzettend veel mensen. Het zorgt voor betrokkenheid bij nationale rampen, maar we kunnen er ook op een andere manier naar kijken. Wat dacht je van het maken van nieuwe vrienden of het vinden van een nieuwe (bij)baan of stage? Als ik terugdenk, was mijn netwerk dé bron om aan stages en banen te komen. Dus ben je op zoek, deel dit met je netwerk. Iemand in de wereld kan jou helpen!

Foto: Netwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.