Lang leve het internet!

Er is ook veel veranderd in de afgelopen jaren. Je kunt niet alleen mailen, maar ook filmpjes kijken of YouTube, skypen, facebooken, instagrammen en nog zoveel meer dingen die nu 47 jaar later mogelijk zijn.

Op 29 oktober 1969 werd het eerste bericht via internet verzonden. Het bericht was ‘L’ en ‘O’. Er werd geprobeerd om login door te sturen, maar het systeem crashte na deze twee letters. Een uur later is het dan toch gelukt om het woord login te verzenden. Het eerste woord verzonden via internet. Het World Wide Web ontstond pas 20 jaar later, in 1989. En de meeste mensen hoorden pas van internet rond 1990. Dat is eigenlijk niet eens zolang geleden.

Wist je dat de eerste website nog steeds bestaat? Bekijk hem hier.

Ik vind het altijd heel interessant om te zien hoeveel er in de laatste jaren is ontwikkeld. Er is in een korte tijd heel veel veranderd. Kun je je voorstellen dat YouTube 12 jaar geleden nog niet bestond. Of dat er pas in 2007 een telefoon bestond waarmee je apps kon downloaden. Het lijkt alleen maar sneller te veranderen. Ik vind het dan ook erg leuk om terug te kijken en te zien wat er allemaal al weer veranderd is in de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.