10 WhatsApp struggles

1. Laatst gezien uitzetten (of toch aan laten staan?)
Ik heb laatst gezien en de blauwe vinkjes uit staan. Niemand ziet dus wanneer ik een appje heb gelezen (alleen wél in groepsapps). Dat vind ik best fijn! Het enige nadeel is dat ik het ook niet bij anderen kan zien, hmm..

2. Per ongeluk op het telefoontje, microfoontje of cameraatje klikken
Vooral het telefoontje gebeurt vaak! Dan wil ik op de profielfoto klikken, maar raak ik per ongeluk het telefoontje aan waardoor ik diegene bel. Awkward!

3. Je wilt een bericht even niet beantwoorden
Oma heeft WhatsApp ontdekt en stuurt me een berichtje met 37 vragen. Heel lief dat ze aan me denkt, maar ik heb niet altijd zin om al die vragen te beantwoorden. Toch wil ik de laatste roddels met mijn vriendin bespreken.. Hopen dat oma het niet ziet!

4. Vergeten te reageren
Soms wil ik de berichten best beantwoorden, maar ben ik druk met iets anders. Dan heb ik het bericht wel gelezen, maar vergeet ik vervolgens te reageren. Oeps!

5. Geen goede wifi
Afgelopen tijd was de wifi bij ons thuis niet super. Daardoor kwam soms maar de helft van mijn berichten aan, waardoor er soms niets meer klopte van mijn verhaal.

6. Afspraken maken in een groepsapp
Met mijn vriendengroep hebben we een groepsapp en vaak worden daarin zóveel onzindingen besproken dat ik denk: ik lees het later wel. Maar dan zie je ineens 312 ongelezen berichten staan! En als er dan een keer iets zinnigs wordt besproken, bijvoorbeeld om iets af te spreken, dan wil het niet lukken. De een heeft een verjaardag, de ander heeft tentamens en weer een ander moet werken. Dan zeggen we altijd voor de grap: ‘zullen we maar over een jaar afspreken? Dan kan vast iedereen.’

7. Autocorrect
Superfijn hoor, dat ik niet zoveel moeite hoef te doen om een woord goed te typen. Maar dat levert af en toe hilarische momenten op. Een vriendin stuurde een keer een foto van ons en toen wilde ik zeggen: ‘So handsome’ maar mijn iPhone besloot dat dit ‘So handdoek’ moest zijn.

8. Profielfoto past niet in het vierkantje/rondje
Vind ik eindelijk de perfecte foto samen met mijn beste vriendin, is de foto niet vierkant. En past het dus ook niet in de profielfoto op WhatsApp. Ineens hebben we allebei maar een half gezicht. Irritant!

9. Je bericht komt niet goed over
Ik wil wel eens een grapje maken, maar dan op een sarcastische manier. Dat is al gevaarlijk in real life, laat staan via WhatsApp! Doordat je elkaars gezicht niet kunt zien en de toon waarop je iets zegt niet hoort, komen berichten niet altijd over op de manier waarop je het bedoelt.

10. Appen met ouders
Ouders en WhatsApp, een gekke combi. Van mijn moeder krijg ik meestal een lap tekst met veel hartjes en kusjes. Mijn vader is iets korter van stof. Van hem krijg ik (na zelf een heel verhaal getypt te hebben) meestal een ‘Ok.’ Bedankt pap, ik hou ook van jou!

Heb jij ook een leuk WhatsApp verhaal? Laat het hier weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.