Levensgevaarlijke XTC

De pil wordt als XTC verkocht, maar bevat veel PMMA. PMMA kan zorgen voor oververhitting, hart-, lever- en nierfalen met dodelijke gevolgen.

Het gaat om een roze pil met aan beide kanten een superman logo (zie foto). Het Trimbos-instituut geeft daarom een ‘red alert’ af.

Het gevaar van PMMA
In een normale XTC pil zit de stof MDMA. Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat je pillen met PMMA veel later voelt. Je kunt dan denken dat er weinig MDMA in de pil zit, waardoor je meer bijneemt. Uren nadat je die hoeveelheid PMMA hebt ingenomen, kun je verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur krijgen.

Advies voor gebruikers
Gebruik deze pil niet! Ben je in het bezit van deze pillen, meld je dan (anoniem) bij het DIMS om de pillen te laten controleren. Zie www.drugs-test.nl voor adressen. In andere pillen kan ook PMMA (of een hoge dosis MDMA) zitten. Gebruik van XTC is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

Gebruik je toch wel eens een pilletje? Laat het eerst testen via www.drugs-test.nl en download de Red Alert-app. Op deze app staat een lijst met pillen die veel risico’s met zich meedragen. Als er een nieuwe gevaarlijke pil op de markt verschijnt, krijg je hier bericht van. Er staat ook informatie op over het testen van drugs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.