Leren als hobby? No way..

Je sluit je op in je kamer, hangt uren boven je boek en je leert enorm hard. Uiteindelijk heb je toch nog het gevoel dat je echt niks hebt onthouden. Dat gevoel heb ik tenminste altijd als ik weer een tentamen heb. Morgen is het weer zover en ik heb de afgelopen dagen niks anders gedaan dan leren. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik het niet ken..

Om me goed voor te bereiden ben ik op zoek gegaan naar handige tips die helpen bij het leren.

  • Leer samen met je vrienden of vriendinnen. Je kunt de lesstof aan elkaar voorlezen, waardoor je het beter onthoudt. Natuurlijk kun je elkaar ook overhoren.
  • Richt een lichte, rustige plek in om te leren. Een rustige plek zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren.
  • Doe je telefoon uit. Hoe verleidelijk is het om elke keer op je telefoon te kijken wat er nu weer op Facebook staat? Het leidt teveel af.
  • Gezond eten helpt je ook bij het leren. Chocolade en cola helpt dus niet bij het leren, omdat hier teveel suikers in zitten. Ik weet hoe het verleidelijk het is om een bak snoep naast je neer te zetten, ook al is het alleen maar om je stress weg te eten. Doe dit dus niet, pak lekker een stukje fruit.
  • Herhalen is de key tot het leren. Als je iets vaker leest, zal je merken dat je het niet snel meer vergeet. Dat is ook met je favoriete liedjes, je hoort ze een paar keer en vergeet ze daarna nooit meer.

Na alle ellende van het leren, moet je je zelf natuurlijk belonen. Beloof jezelf als je klaar bent met leren met iets leuks. Zo…nu ga ik nog even verder leren, hopelijk helpen deze tips daarbij. Heb jij nog een goede tip om beter te leren?

Foto: homework

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.