Mijn eerste keer stage

Ik studeer Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en ik zit op dit moment in mijn derde jaar. In het derde jaar loop je een half jaar stage. Dat vond ik natuurlijk erg spannend toen ik dat hoorde, want ik had nooit eerder stage gelopen.

Ik moest vóór de zomervakantie zelf een stageplek hebben gevonden. Dat was helemaal nieuw voor me, want ik had nooit eerder stage gelopen of gesolliciteerd. Ik heb natuurlijk wel bijbaantjes gehad, maar daar heb ik nooit echt voor gesolliciteerd. Ik werkte namelijk vanuit een uitzendbureau. Dat betekent dus dat ik ook nooit eerder een motivatiebrief had geschreven, een cv had gemaakt of op sollicitatiegesprek was geweest. Dat waren allemaal dingen die ik voor het eerst moest doen. Ik vond het natuurlijk super spannend, omdat ik mezelf moest gaan ‘verkopen’.

Ik had gesolliciteerd bij een aantal bedrijven op verschillende websites. En ik werd uitgenodigd voor vijf gesprekken. Ik ben uiteindelijk naar twee gesprekken gegaan. Beide gesprekken liepen eigenlijk vanzelf. Er werden vragen gesteld, ik moest zelf wat vertellen en de tijd vloog voorbij. Ik vond het vooral belangrijk dat ik mezelf was. Ik werd uiteindelijk bij allebei de stageplekken aangenomen. De keus was voor mij heel makkelijk. Ik koos voor Jongin.

Ik loop inmiddels al vier weken stage bij Jongin. Het is natuurlijk erg wennen, want je bent fulltime op kantoor. Het is ook een heel andere omgeving dan school. De sfeer op kantoor is erg informeel en huiselijk. Dat zorgt ervoor dat het niet als een plicht voelt om hier te zijn. Ik voelde me eigenlijk al heel snel op mijn gemak. Dit is nog maar het begin van mijn stage, maar tot nu toe bevalt het me heel erg. Het is helemaal niet zo erg of zenuwslopend als dat ik dacht. Mijn tips zijn: wees jezelf, bereid je goed voor en zoek bijvoorbeeld achtergrondinformatie over het bedrijf. Het gesprek zal vast vanzelf lopen en zo zal jij, net zoals ik, makkelijk aan een stageplek komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.