NY Dag 4

Dag vier alweer! Ik begin nu eindelijk in het lokale ritme te komen. Jammer dat ik dat over iets meer dan twee dagen alweer in Nederland moet gaan doen.

Vandaag brachten we een bezoek aan de Brooklyn Botanic Garten. We kregen eerst een uurtje uitleg over het doel van de tuin van 'Uli', onze professor en rondleider, en de geschiedenis van New York en het land waarop dat gebouwd is. Daarna gingen we het in de praktijk bekijken: we gingen de tuin in. Het was echt supermooi weer, we hadden een strakblauwe lucht, dus dat was puur genieten. We zagen de gevolgen van Sandy in de tuin, eekhoorns, wortels, bomen… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nadat we de hele ochtend in Brooklyn zoet waren geweest, gingen we door naar het Hard Rock Café op Times Square, om daar te lunchen. Hoe gaaf is dat? Er hingen gitaren van The Beatles, maar ook Linkin Park en Maroon 5. Ook kleding van muzieksterren was daar te bewonderen. Na het verorberen van een Hard Rock cheeseburger met bacon(in mijn geval) hadden we de rest van de middag vrij. Ik moest en zou een bepaald kledingmerk hebben, ben dus natuurlijk uiteindelijk voor niks half Broadway afgelopen. Wel een beetje balen. Gelukkig kwam ik onderweg genoeg leuke winkeltjes tegen om mijn portemonnee flink te laten zweten, en heb ik nog wat mooie plaatjes kunnen schieten om Times Square. Bijzonder trouwens in Amerika: de prijzen die in de schappen staan, zijn allemaal zonder belasting. Dat kan best even schrikken zijn als je bij de kassa komt. Alleen op schoenen zit dat blijkbaar niet (afgaande op de spullen die ik tot nu toe heb gekocht).

We verzamelden weer op Times Square om lopend naar het restaurant te gaan. Voor het eten zou je er niet naartoe hoeven te gaan, maar het was er wel erg gezellig. De obers zongen om de beurt een meezinghit, van Disney tot '80s muziek, en dat maakte het erg grappig om mee te maken. De sfeer was aanstekelijk dus al gauw zat mijn tafel, zoals een tafel vol met echte Hollanders betaamd, mee te hossen. Daarna gingen we de bus weer in om terug te keren naar het hotel. Daar konden we mooi onze aankopen deponeren, om daarna lopend net zo hard weer richting de winkels te gaan (als je dan eenmaal toch bezig bent hè…). Eindelijk vond ik een winkel waar ze mijn favoriete schoenen verkopen, dus mijn portemonnee moest nog even aan het werk, en daarna zijn we met een groepje nog even een drankje gaan doen in een Ierse pub. Ik kan niet zeggen of ik nog voeten heb of alleen nog maar bloederige stompjes, maar ik heb wel wat mooie spulletjes om mee terug te nemen naar huis, en het was zeker een geslaagde dag. Morgen gaan we toeristen to the max na een gospeldienst in Harlem, dus ik duik onder de witte dekens. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.