Oh oh daar gaan we toch niet weer?

Een aantal jaar geleden was iedereen om mij heen in de ban van de realityserie Oh oh Cherso. Zes jongeren die op vakantie gingen naar de Griekse uitgaansplaats Chersonissos op het eiland Kreta. Ze kwamen daar allemaal met één doel: zuipen.

Het programma is weer op de buis met de naam Oh oh daar gaan we weer. Deze keer op het partyeiland Mallorca. Ik moet toegeven dat ik erg benieuwd was. Dus ook ik zat voor de tv. Maar het programma wordt niet door iedereen gewaardeerd..

Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) vindt dat RTL met deze serie overmatig alcoholgebruik aanmoedigt. Ze willen dat RTL onmiddellijk stopt met het uitzenden van Oh oh daar gaan we weer. Ik snap hun punt wel. Het ene na het andere shotje wordt achterovergeslagen. Maar ik denk dat de jonge mensen in deze serie zichzelf zó belachelijk maken dat anderen dit niet als voorbeeld zien. Ook komt na Oh oh daar gaan we weer altijd het programma Zon, zuipen, ziekenhuis. Hierin is te zien hoe jongeren op vakantie in het ziekenhuis belanden door alcohol. RTL heeft ook programma’s zoals Verslaafd, waarin mensen vechten tegen (alcohol)verslavingen. Deze programma’s laten zien dat je met alcohol niet alleen een leuk avondje kan beleven, maar dat dit ook helemaal verkeerd af kan lopen.

Ik denk dat het allemaal een beetje te zwaar wordt gemaakt. Ze zouden het alcoholgebruik misschien wat minder in beeld kunnen laten komen. Maar dan blijft er weinig beeld over. Het lijkt me niet dat de kijkers denken dat dit normaal is. En het is goed dat er programma’s op televisie zijn die niet alleen de leuke kant, maar ook de slechte kant van alcohol benadrukken.

In Oh oh daar gaan we weer zijn de gekste typetjes bij elkaar gezet. Het is eigenlijk een superfoute serie, maar ik hou ervan. Dus ik zit volgende week gewoon weer lekker voor de buis 😉

Inmiddels heeft RTL een gesprek gehad met STIVA. Hieruit is niet gekomen dat het programma van de buis af wordt gehaald. De deelnemers van het programma hebben nu nog maar een paar keer een drankje in hun hand. En je ziet ze nog maar één keer drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.