Review: Real Steel

Het verhaal
2020: Ex-bokser Charlie Kenton (Hugh Jackman) heeft zijn gloriedagen als bokser inmiddels ver achter zich gelaten. De bokswereld is veranderd en het menselijke element is eruitgehaald. Mensen willen een slachting zien en daarom vechten ze met robots. Charlie bevindt zich in de onderwereld van het robotboksen (met alle geldproblemen die erbij horen), wanneer hij de tijdelijke voogdij krijgt over zijn zoontje, dat hij nog nooit heeft gezien. Eerst moet hij niets van hem weten, maar later bloeit er een mooie relatie op tussen vader en zoon, wanneer zijn zoontje een robot op de sloop vindt en hem traint tot top-bokser. Daarna gaan ze het opnemen tegen DE top robot-bokser van het land.


Het verhaal is eigenlijk flinterdun en daar zit dan ook een punt van kritiek. Het is niet zwaar genoeg misschien. Er had meer uitgehaald kunnen worden. Ondanks het dunne verhaal weten de acteurs het toch nog zo veel body te geven dat het toch emoties bij je los weet te maken.

Hugh Jackman
Op de poster staat groot de naam van Hugh Jackman afgedrukt. Hoewel hij een hele grote rol in het verhaal heeft moet ik zeggen dat de eigenlijke credits naar het jonge talentje Dakota Goyo moeten gaan. Wat een jochie is dat zeg! Veel zullen die mening niet met mij delen: hij speelt een betwetertje en heeft een enorme grote mond. Hij drukt af en toe echt zijn mening door, maar dat is eigenlijk zo passend in het verhaal, omdat zijn vader (Jackman) ook zo is. Een koppige gast die alles beter weet. Naast de betweterige momenten ontroert het gastje echt enorm door zijn relatie met de boksrobot, zijn doorzettingsvermogen, rake opmerkingen en zijn passie om te winnen. Ik denk dat we in de toekomst nog veel van Dakota gaan horen! Op Jackman is ook zeker niets aan te merken. Je ziet weer veel terug van zijn klasse als acteur zoals hij in Swordfish (2001) liet zien.

Muziek
Eigenlijk heb ik het nooit zo op soundtracks. Ik vind scores altijd veel mooier. Ik zal even uitleggen wat het verschil is. Een ‘score’ is een verzameling gecomponeerde muziekstukken ingespeeld door een orkest. Een soundtrack is een samenstelling van liedjes die worden gebruikt in de film. Dat klinkt zo geforceerd. In Real Steel pakt deze soundtrack echter bijzonder goed uit! Bad Meets Evil, Beastie Boys, Eminem, Linkin Park, Prodigy en Rival Sons. Zomaar wat namen van een buitengewoon prima passende soundtrack.

Animatronics vs CGI
In de film is een combinatie gebruikt van animatronische robots, echt staal met bewegingen en dergelijke (zoals die beesten in pretparken), en computergegenereerde robots. De combinatie tussen die twee is zo goed gedaan dat je gewoon niet kunt zien wanneer het een echte robot is of wanneer hij uit de computer komt.

Eindoordeel
De combinatie tussen actie en emotie wisselen elkaar goed af, al hadden ze soms wel wat meer bij de emotionele gedeeltes mogen stilstaan. De band die vader en zoon tijdens de film opdoen wordt eigenlijk maar voor lief genomen, al is dat best vreemd omdat ze elkaar 11 jaar niet gezien hebben. Al met al een zeer leuke film voor een avondje uit. De leeftijdsgrens van 12 snap ik niet helemaal aangezien het geweld alleen door robots plaatstvindt. In de Power Rangers zit meer geweld qua mensen (bijvoorbeeld).

Real Steel draait nu in de bioscopen!

Film: Real Steel
Beeld: 8,5
Verhaal: 6,5
Geluid: 8
Eindoordeel: 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.