Samantha was Au Pair in de UK ‘and loved it’!

‘I feel like I've known Sammy my whole life; it was written in our life story that she would one day enter our family. Hosting her was the best decision, one that continues to enrich our lives even years later!’(Stacy Moreno, my au pair mother)

Na maanden van voorbereiding was het zover. Via Travel Active zou ik voor 6 maanden in Engeland gaan wonen en werken als een au pair bij een gezin dat ik alleen nog maar via de telefoon had gesproken. Spannend! Het leuke van zo’n lange reis is de voorbereiding. De spanning waar je heen gaat, waar je terecht komt en wat je allemaal gaat meemaken. Je fantaseert erover en na een tijd wordt het dan echt werkelijkheid.

Eastleigh vlak bij Southampton in het zuiden van Engeland zou mijn tweede thuis worden. Stacy, mijn au pair moeder was zelf net zo gek van reizen als ik, dus ik wist dat dat meteen zou klikken. Een geweldige vrouw uit de USA. Ze was een week voor mijn aankomst met haar man (Walter, uit Argentinië) en haar drie jongens naar Engeland verhuist. Een spannende tijd voor mij en ook voor hen. Ik zou voor hun drie kinderen gaan zorgen. Walter was op dat moment vier jaar, Jeremy was drie jaar en de jongste was Gabriël van een jaar. Jongens om zo verliefd op te worden en dat werd ik ook echt!

Eén Nederlander, vier Amerikanen (en eentje onderweg) en één Argentijn in Engeland. Genoeg verschillende culturen dus. Je leert veel van elkaar, leert andere gewoonten kennen en een andere manier van leven. Ik was de grote zus in huis en mijn kleine broertjes waren geweldig. Ik heb zo veel liefde, geborgenheid en vriendschap er voor terug gekregen.

Door de weeks moest ik gewoon werken, wat niet als werken voelde. In het weekend had ik tijd voor mezelf en voor mijn eigen nieuwe opgebouwde leven in Engeland. Shoppen, stappen, uitslapen, sporten en alles wat je thuis ook zou doen. Heerlijk mijn leven zo! Ik voelde me thuis, heb gehuild, gelachen, af en toe gebaald (thuis heb je dat natuurlijk ook), geluk gekend, liefde gevoeld en een geweldige tijd gehad in die 6 maanden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een keer zo’n lange tijd weg moet gaan van huis. Je komt jezelf tegen en ontdekt zoveel nieuwe dingen. Een reis die me heeft veranderd tot wie ik nu ben!!!

Hoe het nu gaat met het gezin?
Ze zijn terug naar Amerika verhuist en ik ben ze daar ook gaan opzoeken voor 16 dagen. Het was geweldig om ze weer te zien en te kroelen. Ik ben inmiddels peettante geworden van Gabriël en de jongens hebben een baby zusje erbij. Ik spreek Stacy gemiddeld vijf keer in de week. Lang leven de Skype, FaceTime, Facebook en Whatsapp! Ze is een geweldige vriendin. Ik heb een tweede familie in Arizona en die zullen er altijd voor me zijn.

Stap in het onbekende, ga erop uit, geniet, droom, doe en leef!

Lots of love,
Samantha Klerx (Sammy, for my au pair family!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.