Schoolfeesten en uitjes, oh ja en af en toe leren

Grote zelfgeschreven plakkaten op de muren, rennende leerlingen door de gangen en ‘de lerarenkamer’. Hier mocht ik zelfs legaal in en koffie en thee pakken, dat was leuk! Normaal was dat altijd ‘het walhalla’ van de leraren, maar vandaag was ik toch ook een beetje juf. Ook zag ik leerlingen die uit de klas waren gestuurd ouderwetse strafregels schrijven, dat dat nog bestaat! Een groot deel van de les bestond uit het stil krijgen van de drukke leerlingen en zorgen dat hun telefoons weer in de tas gingen. Toen aan het eind van de les de bel ging, pakte iedereen gelijk zijn tas in en liep weg. Oh ja! Zo ging het op de middelbare school.

Toen ik ’s avonds in bed lag, redelijk uitgeput van de dag, dacht ik terug aan mijn middelbare schooltijd. Ik was even vergeten hoe het er op de middelbare school aan toe ging. Ik pakte mijn jaarboek erbij en wist het weer. Ik ben nu zelf al meer dan 3 jaar van de middelbare school af, maar de herinneringen die ik aan deze tijd heb, blijven altijd. Wat heb ik daar een leuke tijd gehad! Heel anders dan nu op het HBO, maar zeker zo leuk.

Smartphones en iPads gebruikten we in mijn middelbare schooltijd nog niet. We konden alleen achter de computer in ‘de bovenkamer’. Dit was een grote ruimte waar computers stonden die je mocht gebruiken buiten je lesuren om. Deze computers waren oud en heel erg sloom, wat altijd zorgde voor veel hilariteit. In de bovenkamer moest er geleerd worden en er zat altijd iemand toezicht te houden. De tijd dat leerlingen echt productief waren, was schaars. De bovenkamer was ‘the place to be’ voor de nieuwste roddels en verhalen.

Ik had een vast groepje van 6 vriendinnen. Samen konden we de wereld aan, dachten we. We deden alles met z’n 6en en er mocht ook niemand zomaar tussenkomen. Samen gingen we naar schoolfeesten en hebben we tripjes gemaakt naar de Ardennen, Parijs en Praag. Ook vierden we altijd uitgebreid onze verjaardagen in de pauzes op school met taart en slingers. Samen stiekem spijbelen, met nablijven als gevolg. Tussen al deze leuke dingen werd er natuurlijk ook wel geleerd. Zo af en toe dan, als het echt nodig was.

Ik kan wel zeggen dat ik 6 hele toffe jaren heb gehad op het Ludgercollege die ik niet had willen missen! De vriendinnen die ik toen gemaakt heb, heb ik nog steeds en die band is nog steeds heel sterk. Mensen zeggen wel eens dat je middelbare schooltijd de beste tijd is van je leven en nu ik hier zo op terugkijk, denk ik dat deze mensen gelijk hebben.

Zit jij zelf nu op de middelbare school? Of kun jij je middelbare schooltijd ook nog zo goed herinneren? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen, dus plaats snel een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.