Spelletjes op Facebook

Hier word ik nou echt helemaal gek van! Niet alleen als je zelf zo’n spelletje speelt, maar ook als iemand anders jou steeds uitnodigt, terwijl je duidelijk laat weten dat je niet mee wilt spelen. Deze spelletjes zijn bedacht zodat je langer op een site blijft, vaker op het spelletje klikt en dat degene die Facebook heeft bedacht (Mark Zuckerberg) meer geld verdient. Bij dit soort spelletjes moet je bijvoorbeeld denken aan Farmville, Cityville en Caféworld. Meestal moet je met echt geld betalen om premium spullen en dingen te kunnen krijgen. Met deze spullen kun je dan meer in een spel doen. Iemand die op jonge leeftijd al op Facebook zit, kan daar heel snel mee de mist in gaan. Ik vind dat dit niet kan want, je berooft iemand!

Omdat ze het op een zo mooi mogelijke manier brengen, terwijl die mooie verhalen niet waargemaakt worden. Er zijn kinderen die zonder dat ze het weten spullen kopen met echt geld.

Ik vind dus dat je die stomme meldingen uit moet kunnen zetten en dat je deze niet steeds hoeft af te wijzen. Ook raakt je mailbox overvol met meldingen over de nieuwste games. Mijn idee: je moet 18+ zijn om punten te kunnen kopen waarmee je meer in deze spellen kan. Zo zullen jongere kinderen minder snel met echt geld deze extra's kopen!

Foto: Macropako

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.