Stresskip

Tip 1:

Stress ontstaat vaak omdat je veel aan je hoofd hebt. Het is daarom slim om een lijstje te maken met wat je allemaal moet doen. Daarna ga je kijken wat je wanneer af moet hebben en maak je voor elke dag een lijstje met maximaal 5 problemen die je die dag moet oplossen. Zo heb je een duidelijk overzicht en creëer je rust en los je ook je problemen op.

Tip 2:

Ruim op! Het is een tip die je waarschijnlijk eerder van je ouders verwacht, maar het werkt heel goed. Als je gestrest bent, heb je te veel prikkels die gedachte oproepen en dingen die nog moeten gebeuren. Als je in een nette opgeruimde omgeving bent, heb je minder last van prikkels. Hierdoor wordt je rustiger in je hoofd.

Tip 3:

Leg aan je omgeving uit dat je gestrest bent. Mensen willen vaak rekening met je houden als je gestrest bent, maar je moet dan wel duidelijk aangeven hoe ze je kunnen helpen. Het is ook handig als je kunt uitleggen waarom je gestrest bent. Ga dus opzoek naar de oorzaak van je stress. Anderen kunnen je dan helpen om je problemen op te lossen.

Tip 4:

Ontspan. Als je gestrest bent, is het belangrijk om je problemen op te lossen en dan is ontspannen niet zo makkelijk.Als je aan een stuk blijft doorwerken , kun je je niet meer goed concentreren en verspil je tijd. Ga bijvoorbeeld eerst een uur werken en daarna lekker een half uurtje tv kijken, een boek lezen of lekker in een warm bad. Dan krijg je weer nieuwe energie!

Tip 5:

Gebruik je stress voor iets creatiefs! Maak een schilderij waarin je jezelf uit, schrijf een verhaal of een lied. Dit is ook goede manier om te ontspannen,hierdoor werk je ook aan je stress. Je bent ermee bezig en bent toch aan het ontspannen.

Tip 6:

Ga sporten! Als je sport concentreer je jezelf volledig op het sporten en het is dan makkelijker om je stress te vergeten. Er zijn ook sporten als Yoga waardoor je gaat ontspannen. Dit soort sporten werkenvaak ook heel goed om stress te voorkomen.

Tip 7:

Dit is alweer de laatste tip, zoek afleiding. Het is belangrijk om te zorgen dat je stress weg gaat en je problemen op te lossen maar het is ook belangrijk om leuke dingen te doen zoals uitgaan met je vrienden Hierdoor kun je makkelijker ontspannen en wordt je geen stresskip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.