TV series met een zomers tintje

Een huis aan het strand, een scène in de volle zon en een luchthaven. Ze doen je waarschijnlijk allemaal denken aan vakantie en dat was precies de bedoeling. De series die ik voor jou op een rijtje heb gezet passen perfect bij de tijd van het jaar. Hier komen mijn tips.

Come fly with me

Deze Britse serie kennen jullie misschien wel van de Nederlandse versie: Zie Ze Vliegen. Als je die gezien hebt is het misschien geen aanrader omdat hij letterlijk vertaald is uit het Engels. Heb je de Nederlandse serie nog niet gezien en hou je wel van series in de stijl van Little Britain, dan moet je deze echt kijken. Zowel het personeel van een luchthaven als dat van drie luchtvaartmaatschappijen worden gevolgd in de serie. Hierbij worden de meeste rollen vertolkt door Matt Lucas en David Williams, exact dezelfde hoofdrolspelers als in Little Britain. Uitgangspunt voor de serie is de droge Britse humor dus als je daarvan houdt is dit wel een goede tip.

Two and a Half Men

Stel je eens voor: je hebt een strandhuis in Malibu en teveel geld. Dat leven leidt Charlie Harper in de serie Two and a Half Men. Hij neemt zijn broer, Alan Harper, in huis omdat hij in een scheiding ligt en krijgt daar zijn neefje Jake bij cadeau. Charlie’s leven zit sowieso al vol problemen, nu heeft hij er nog de klagende ex van Alan bij omdat Jake de slechte gewoonten van Charlie overneemt. In een van de laatste seizoenen komt Charlie te overlijden en koopt Walden Schmidt het belachelijk mooie strandhuis over. Opnieuw een prima comedy, alleen al vanwege het decor krijg je een onwijs zomers gevoel.

The Walking Dead

In Amerika is het een hit, in Nederland moeten mensen het nog even ontdekken: The Walking Dead. Politie agent Rick Grimes wordt op een dag in de zomer wakker in een leeg ziekenhuis en komt er achter dat de hele stad vol zit met zombies. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn vrouw die hij uiteindelijk ook vindt. Vanaf dan is de basis voor de serie gevormd. Rick vindt niet alleen zijn vrouw maar ook een groep mensen die samengekomen zijn met een doel: overleven. Ze trekken van plek naar plek op zoek naar een vaste verblijfplaats zonder zombies. Het leuke aan de serie is dat elke aflevering zo rond de 40 minuten duurt, zonder dat het saai wordt. The Walking Dead is in Nederland alleen op Foxlife te zien.

Bron foto: Clinton Steeds


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.