Verslaafd aan energydrink

Red Bull was mijn favoriete drankje. Waar ik ook was of heen ging, ik bestelde of kocht altijd een blikje Red Bull. In restaurants, op tankstations, op het station, op school, voor werk en tijdens uitgaan. Overal. Red Bull was voor mij onmisbaar. Ik vond het wel lekker smaken en dacht dat het me wat extra energie gaf.

Het had allerlei gevolgen voor mijn lichaam. Er zit bijvoorbeeld heel veel suiker in een blikje Red Bull. Ik had nooit gaatjes, maar omdat ik het bijna twee jaar dagelijks dronk, kreeg ik last van gaatjes en gevoelige tanden. Ook had het drinken van één blikje geen effect meer op mijn energie. Zo dronk ik tijdens het uitgaan dus zeker twee tot drie blikjes op een avond. Ik kon dan na een lange nacht heel moeilijk in slaap komen. Ook kreeg ik last van hartkloppingen. Dit komt door de enorme hoeveelheid cafeïne die in energiedrankjes zit.

Ik ben gelukkig afgekickt en drink het nauwelijks meer. Er zijn andere drankjes, waar je ook een energieboost van krijgt. Denk bijvoorbeeld aan groene ijsthee, ijskoffie en cola light. Drink jij ook zoveel energydrink?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.