Vrijwilligerswerk

Roze vrijwilligerswerk

Aankomende maandag is het weer roze maandag. Roze maandag is een evenement voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse mensen (LHBTI's). Ik ben er zelf nog nooit geweest maar toen ik zag dat het bijna roze maandag is, moest ik gelijk terugdenken aan mijn vrijwilligerswerk. Dat was ook roze!

Begeleider

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met vrijwilligerswerk. Ik heb dit gedaan omdat ik het leuk vond om met jongeren samen te werken en omdat ik vanuit mijn studie geen contact heb met jongeren. Via een studiegenoot kwam ik erachter dat het COC zocht naar begeleiders die LHBTI-jongeren kon begeleiden. Dit leek mij erg leuk! Ik heb mezelf gelijk aangemeld en mocht op gesprek komen. Het gesprek ging goed en ik werd aangenomen. Tijdens het vrijwilligerswerk organiseerden we verschillende activiteiten met elkaar. We deden spelletjes en praatten met z’n allen of één op één over moeilijke onderwerpen. Een van de gesprekken zal ik nooit vergeten. Een twaalf jarig meisje vertelde dat ze gepest werd op school en daarom thuis les kreeg van haar moeder. Ze voelde zich eindelijk thuis en vond het heel fijn dat er mensen waren die hetzelfde waren en waar ze mee kon lachen en praten. Ik kreeg er kippenvel van toen zij dat vertelde en realiseerde mij dat ik echt blij was dat ik iets kon betekenen!

Blij

Omdat ik ben verhuisd naar een andere stad, moest ik helaas stoppen. Ik heb een hoop geleerd tijdens mijn vrijwilligerswerk. Zoals praten over moeilijke onderwerpen en omgaan met lastige situaties. Als ik nu terugkijk, zijn veel momenten mij bijgebleven en ben ik blij dat ik dit heb kunnen doen. Na de zomer wil ik weer vrijwilligerswerk doen en ik hoop dan dat ik net zoiets leuks kan vinden als bij het COC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.