Al die oliebollen eraf sporten! Of toch niet?

De meeste mensen hebben elk jaar wel hetzelfde goede voornemen maar bakken er niks van. Dikke kans dat je vooroordeel uiteindelijk niet realistisch genoeg zal blijken te zijn. Moeten die oliebollen er weer zo snel mogelijk af? Onzin! Een paar oliebollen maken je echt geen 10 kilo zwaarder. Probeer eens te denken aan betere of makkelijke voornemens…

Waarom?

Een voornemen is eigenlijk gewoon iets wat je van plan bent te doen. En planningen kom je niet altijd na, of lopen anders dan dat je had gewild. Maar waarom nou juist met nieuwjaar? Het nieuwe jaar betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Een goed moment om eindelijk dat pakje sigaretten in de prullenbak te gooien. Ook de feestdagen kunnen een prima inspiratiebron voor goede (afval-)voornemens zijn. Veel te veel gegeten met de feestdagen, dus dat kerstmaal en die oliebollen moeten er zo snel mogelijk af!

Meest voorkomend

De meest voorkomende voornemens zijn:

  • Afvallen/sporten
  • Stoppen met roken/drinken
  • Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden
  • Betere cijfers halen
  • Nieuwe dingen leren

Dat klinkt allemaal wel heel positief natuurlijk, maar gaat dit dan ook echt lukken in 2013? Ga voor jezelf eens na waarom dit voornemen juist zo belangrijk is. Je kunt kijken naar wat je het afgelopen jaar minder goed hebt gedaan en wat juist heel goed is gegaan. Dan kun je overwegen of je zo’n voornemen wel echt waar kunt maken. Van tevoren kijken hoe haalbaar een voornemen is, kan veel frustraties in het nieuwe jaar besparen.

Happy new year!

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je helemaal happy je nieuwe jaar start. Als je iets leuks van plan bent te gaan doen kan dat ook een voornemen zijn. Zie jij jezelf al in een auto rondrijden? Dan kun je als een goed voornemen autorijlessen nemen! Of heb je teveel met je geld gesmeten, vooral tijdens de feestdagen, dan kun je overwegen om wat zuiniger aan te doen dit jaar. Lekker sparen voor een vakantie bijvoorbeeld. Uiteindelijk gaat het er voor nu gewoon om dat je een knallende jaarwisseling hebt waar je lekker van geniet.

En daar mogen best hapjes en drankjes bij horen. Bedenk je ook maar: die voornemens komen nog wel, je hebt nog hééél het jaar!

Foto boven roolrool

Foto onder Amani Hasan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.