Besnijdenis van jongens

Wat zijn nou goede redenen om besneden te worden? En wanneer móet je echt besneden worden? Kun je dan nog wel seks hebben? En wat gebeurt er dan eigenlijk? Het is heel logisch dat je als jongen hierover nadenkt en dat je je vragen niet zomaar aan iemand kan stellen. De redactie heeft gemerkt dat dit soort vragen veel op het forum staan. Daarom hebben wij de belangrijkste voor je op een rij gezet, met een antwoord natuurlijk.

Besnijdenis, hoe zit dat eigenlijk?

Bij een besnijdenis wordt de voorhuid van de penis verwijderd. Dit is een eenvoudige operatie die meestal gedaan wordt door een arts die hierin is gespecialiseerd. Een besnijdenis kan plaatsvinden op alle leeftijden. Als het gedaan wordt om geloofsredenen gebeurt dit meestal al op heel jonge leeftijd.

Wanneer word je besneden?

Er zijn verschillende redenen waarom jongens besneden worden.

  • Geloof: In sommige gevallen heb je zelf niet de keus omdat je bijvoorbeeld nog heel jong bent. Joodse of Islamitische jongens worden over het algemeen allemaal besneden omdat dit van het geloof van hun ouders moet.
  • Hygiënische reden: Omdat de voorhuid weg is worden bepaalde stofjes niet meer aangemaakt. Dit kan voor sommige jongens schoner aanvoelen. De penis is over het algemeen ook makkelijker schoon te houden dan een niet besneden penis.
  • Medische reden: Soms is de voorhuid te nauw en kun je hier veel last van hebben. Ook kan het voorkomen dat het vaak gaat ontsteken. Door het besnijden van de penis voorkom je dan veel pijn.
  • Seksuele reden: Het kan soms zo zijn dat de voorhuid zo lang is, dat hij zelfs met een erectie over de eikel heen blijft zitten. Dit kan problemen geven bij de seks, je voelt bijvoorbeeld niets van de seks of hij zit gewoon in de weg. Je kunt er dan ook voor kiezen om hem een stukje te laten besnijden en niet helemaal.
  • Omdat het mooier is: Sommige jongens of meisjes vinden het gewoon mooier als de voorhuid weg is. Dit kan ook een reden zijn om je te laten besnijden. Het komt weinig voor dat jongens om deze reden hun voorhuid weg laten halen.

Seks of masturberen na een besnijdenis, kan dat?

Ja, als je een besneden penis hebt kun je gewoon seks hebben en masturberen. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Let wel op; direct na de besnijdenis is het niet de bedoeling dat je meteen seks hebt of gaat masturberen. De wond heeft namelijk tijd nodig om te genezen. Na ongeveer 7 dagen is de wond al dicht, maar dit betekent niet dat de penis dan weer ‘klaar is voor gebruik’. Het duurt dan namelijk nog 4 tot 5 weken voordat de wond écht genezen is. Het is belangrijk dat je geduld hebt. Het is bij iedereen verschillend wanneer de penis helemaal genezen is, luister dus goed naar je lichaam. Als aanrakingen pijn doen, wacht hier dan nog even mee.

Je kunt hierover ook chatten op ons forum!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.