Brazilian buttlift

Steeds meer mensen (en dan vooral vrouwen) kiezen ervoor om een BBL-ingreep te laten doen. Hierbij wordt vet vanuit je buik verplaatst naar je kont. Is deze ingreep echt zo ideaal als hij klinkt? En is het wel veilig?

Wat gebeurt er tijdens een BBL-ingreep?

De BBL-ingreep bestaat uit twee fases. Als eerste de liposuctie. Hierbij wordt een vloeistof geïnjecteerd op een plek waar je vet wil laten weghalen zoals je buik, heupen of benen. De vetcellen zwellen dan op waarna er vetweefsel wordt opgezogen met een buisje. Maar ongeveer de helft van dat vetweefsel is bruikbaar voor de tweede fase, waarbij het via een sneetje in de bilnaad wordt gespoten. Je ziet meteen verschil maar pas na drie maanden is het definitieve eindresultaat te zien.

Waarom doen zoveel mensen een BBL-ingreep?

Grote sterren zoals Kim Kardashian kunnen invloed hebben op jou en je vrienden. Wanneer zij na een buttlift opeens een veel grotere kont hebben kan dat jou onzeker maken. Veel jongeren overwegen hierdoor bijvoorbeeld sneller een BBL-ingreep. Ze kunnen dan in Nederland terecht, maar in het buitenland (bijvoorbeeld Turkije of Brazilië) zijn er minder strenge regels rondom de ingreep én is het een stuk goedkoper. Hieronder vind je een video over 'het perfecte beeld' van nu en hoe dat jongeren beïnvloed.

Is een BBL-ingreep wel veilig?

Bij een chirurgische ingreep is er altijd de angst dat er iets mis gaat. Je ziet steeds vaker mensen die niet het gewenste resultaat krijgen of waarbij er echt iets fout is gegaan. Zo ook bij de BBL-ingrepen. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) waarschuwt hier zelfs voor. Wereldwijd sterft 1 op de 3000 mensen die een BBL-ingreep ondergaan. De oorzaak blijkt vet dat té diep is ingespoten waardoor het in de bloedsomloop terecht is gekomen. De veiligheid van een ingreep zal verschillen per kliniek, maar het is dus niet zonder risico's.

Kiezen voor een BBL-ingreep of niet?

Als jij twijfelt over een BBL-ingreep (of iets anders wat je aan je lichaam wilt veranderen), denk daar dan eerst goed over na. Bespreek het altijd met je ouders en je huisarts. Zoek veel informatie op zodat je weet wat je kan verwachten. Onthoud dat je nooit iets aan jezelf moet laten doen omdat iemand anders het zegt of omdat iemand anders het ook heeft gedaan. Alleen jij weet wat het beste voor je is.

Meer info

Of ga naar ons forum en deel jouw verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.