De Tweede Indruk

Je hebt een eerste indruk gemaakt maar je bent niet tevreden. Wat nu? Lees hier onze tips!

Stel je voor…
Je wilt graag vrienden maken op school. Meestal is een eerste schooldag al spannend genoeg en ben je door de zenuwen niet jezelf, waardoor je een indruk maakt die niet bij je past. Hierdoor ben je in de eerste dagen niet echt opgevallen bij je klasgenoten en je wilt dit graag veranderen, maar hoe?

Je kunt een eerste indruk inderdaad niet ongedaan maken. Maar, je kunt wel ervoor zorgen dat deze indruk niet bepaald hoe jij wordt gezien. Hoe dit kan? Lees onze tips hieronder!

TIP 1 : Kauwgom!

Het is lastig als je door de verkeerde eerste indruk apart staat van de groep. Hier is een erg leuke en simpele tip voor: deel kauwgum uit! Ga dicht bij de groep staan, pak (iets luidruchtig, knisper met de verpakking bijvoorbeeld) een kauwgompje (of ander snoepje). Zodra iemand om kijkt bied je aardig aan of hij / zij er ook eentje wil. Knoop vervolgens een gesprek aan en zo kun je toch een nieuwe indruk maken bij iemand. Zorg er wel voor dat je al een zinnetje klaar hebt staan. Bijvoorbeeld:
– vind jij het rooster ook zo zwaar?
– welk vak lijkt jou erg leuk?
– heb je zin in de aankomende les?

TIP 2 : Bied je excuses aan

Iedereen maakt wel eens een vergissing. Of het nu je eerste dag op school is of een sollicitatiegesprek voor een (bij)baantje. Mocht het nu gebeuren dat je toch bijvoorbeeld te laat bent, bied dan je excuses aan. Op deze manier laat je zien dat jij ook vindt dat te laat komen niet netjes is en toon je goede wil. Mensen waarderen excuses. Dit werkt natuurlijk ook bij andere foutjes zoals iemand bij de verkeerde naam noemen, de verkeerde kleding dragen enzovoorts.

TIP 3 : Geef het de tijd maar blijf jezelf
De derde tip is, hoe moeilijk het ook lijkt, het een beetje tijd te geven. Mensen herzien vaak hun eerste indruk wel, maar dit kost dus tijd. Laat zien wie je bent maar blijf wel jezelf!

TIP 4 : Mensen letten op zichzelf
Is de eerste indruk die je hebt gegeven echt zo erg als dat je denkt? Probeer eerlijk naar jezelf te zijn. Iedereen is nieuw en bezig met zijn of haar eerste indruk. Kun jij je nog herinneren wie er struikelde de eerste dag van groep 5? Waarschijnlijk niet. Er is een dikke kans dat aan het einde van de dag bijna niemand meer weet wat jij gedaan hebt omdat ze te druk met zichzelf bezig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.