Dromen

Wanneer droom je en waarom
Dromen zijn een verzameling van beelden, gedachten, geluiden en gevoelens die iemand ervaart, terwijl hij of zij slaapt. Dromen komen vooral voor tijdens de remslaap, omdat je hersenen dan net zo actief zijn als overdag. Dromen duren ongeveer vijf tot tien minuten en in een nacht heb je ongeveer vijf à zeven dromen.

Betekenis
Soms heeft je droom een betekenis. Het kan te maken hebben met iets belangrijks dat speelt in je leven. Als je bijvoorbeeld droomt dat je tanden eruit vallen, kan dit betekenen dat je je machteloos voelt over een situatie in je leven. Benieuwd wat jouw droom van vannacht betekende? Kijk dan hier. Je kunt ook een dromendagboek bij houden. Als je wakker wordt en je herinnert je je droom nog dan kan je hem snel opschrijven. Het kan zijn dat je later een patroon in je dromen ziet.

Nachtmerries
Dromen kunnen heel leuk zijn, maar soms worden we badend in het zweet wakker, omdat we iets engs gedroomd hebben. Dit noemen we nachtmerries en jammer genoeg kunnen we ons deze vaak wel herinneren en leuke dromen niet. Dat komt omdat we midden in een nachtmerrie wakker schrikken.

Dromenvanger
De indianen hebben hier al eeuwen geleden iets op bedacht: de dromenvanger. Volgens de traditie wordt een dromenvanger boven het bed opgehangen en vangt de ‘slechte’ dromen. Volgens de indianen ontvangt iedereen wel de boodschappen via zijn dromen die belangrijk zijn voor diegene. Deze houdt de dromenvanger niet tegen.

Wist je dat..

  • We 90% van onze dromen vergeten
  • Je tijdens het snurken minder droomt
  • We alleen dromen over ‘gezichten’ die we ooit gezien hebben
  • Er mensen zijn die alleen in het zwart/wit dromen
  • Dieren ook dromen

Foto: Bos
Foto: Dromenvanger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.