Eerste Date voor Dummies

Naar de bioscoop, Netflixen of gewoon lekker naar de Mac. Genoeg dingen die je op een eerste date kunt doen. Maar hoe pak je het aan?

Voor de date

Begin klein

Het is natuurlijk spannend om zomaar op je crush af te stappen. Whatsapp is een goede manier voor het eerste contact. Zit hij of zij bij jou in de klas? Dan is het een idee om iets te vragen over het huiswerk, of wat hij of zij in het weekend gedaan heeft. Dat kun je ook als bruggetje gebruiken: “zin om volgend weekend iets met mij te doen?”

Neem initiatief

Bedenk iets origineels om te doen. Hier kun je allerlei date ideeën vinden. Succes gegarandeerd! En geloof maar: de ander zal het echt waarderen, want die vindt het waarschijnlijk net zo spannend als jij.

Verzorg jezelf

Neem een douche, doe een lekker luchtje op en kies je mooiste outfit uit. Zo voel jij je helemaal zeker over jezelf en ben je klaar voor de date!

Tijdens de date

Wees eerlijk

Ben je zenuwachtig voor jullie eerste date? Dat mag je gerust zeggen. Het is een ijsbreker en waarschijnlijk denkt de ander er ook zo over. Dan weet je ook gelijk hoe diegene jou ziet.

Wees geïnteresseerd

Stel vragen en toon interesse in de ander. Hij of zij voelt zich dan belangrijk. Je leert elkaar kennen als je enthousiast bent en je eigen verhaal kan vertellen. Maar laat de ander ook af en toe aan het woord.

Wees jezelf

Klinkt cliché, maar het allerbelangrijkst is om lekker jezelf te zijn. Heb je gewoontes die je zelf raar vindt? Misschien vindt iemand anders dat juist superleuk aan jou. Als iemand jou niet leuk vindt om wie je bent, dan passen jullie misschien niet bij elkaar. En dat is helemaal niet erg. Op elk potje past een deksel!

Na de date

Wacht niet af!

Was de date leuk? Dan wil je vast graag nog een keer afspreken. Je hoeft niet te wachten op de ander om een berichtje te sturen. Pak die telefoon en zeg gewoon dat je het leuk vond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.