Fitboys & girls

Het beeld van het ideale lichaam voor een man is al jarenlang hetzelfde. Groot, gespierd en niet te vergeten een sixpack. Door de lockdown zit jij er misschien ook wel over na te denken om voor zo'n lichaam te trainen, maar is het haalbaar? Wat zijn de beste manieren om dit te bereiken? En wanneer ga je te ver?

Kan ik het ook?

Als je goed gemotiveerd bent en lang genoeg blijft trainen, dan kun je zeker je ideale lichaam krijgen. Maar houdt wel een realistische doelstelling voor ogen! De influencers die je online ziet zijn vaak hun hele werkweek bezig om er zo perfect mogelijk uit te zien, deze mensen hebben ook veel meer ervaring, middelen en hulp. Verder is er ook nog altijd de kans dat deze influencers steroïden gebruiken.

Steroïden zijn middelen die ervoor zorgen dat je spieren sneller groeien en je lichaam vermannelijkt. In het filmpje hieronder zie je hoe dit werkt en wat de gevaren zijn, zoals onvruchtbaarheid en impotentie.

De voordelen van sporten

Sporten heeft een goede invloed op je lichaam. Maar wist je ook dat sporten er ook voor kan zorgen dat je beter slaapt, minder stress hebt en dat het je meer energie in het dagelijks leven geeft? Genoeg redenen dus om te gaan sporten!

Tips voor het sporten

  • Werk met een fitnessschema, hiermee kun je gericht trainen op het lichaamstype dat jij wilt hebben. Op FIT.nl kun je gratis een gratis fitnessschema samenstellen.
  • Let op je voeding! op bodylap.nl vind je informatie over een goed voedingsschema.
  • Veel mensen vergeten om hun spieren goed te laten rusten na een fitness sessie, geef je spieren dus goed rust!
  • Let goed op je techniek! Daarmee voorkom je blessures.
  • Train samen! Met een gymbuddy kun je elkaar gemotiveerd houden en het is natuurlijk een stuk gezelliger. Let wel even goed op de corona regels natuurlijk.

Waar moet je voor uitkijken?

Sporten heeft een goede invloed op je gezondheid, maar toch is er ook een gevaar dat je doorslaat met sporten. Het komt zelfs voor dat mensen een eetstoornis ontwikkelen door dwangmatig sporten. Blijf dus goed letten op je BMI. Bij een BMI van minder dan 18,5 heb je ondergewicht, op deze pagina voedingscentrum.nl kun je je BMI berekenen

Meer weten over gezond sporten?

Meer weten over eetstoornissen in de sport?

Of stel jou vraag op ons forum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.