Flirten en daten (in coronatijd)

Corona stopt niet alles: de liefde gaat gelukkig door, alleen soms wel op andere manieren. En als je samen verliefd bent, dan wil je dat vast ook met elkaar delen. Bijvoorbeeld door met elkaar te knuffelen of seks te hebben of gewoon door een arm om elkaar heen slaan en dicht tegen elkaar aanzitten.

Online daten

Maar als je op dit moment geen vriend of vriendin hebt en zin hebt om te daten, hoe doe je dat nu in deze tijd? Voor dating apps zoals Tinder moet je 18 zijn, maar de app Yubo kun je vanaf 13 jaar al gebruiken. Niet alleen om te daten, maar ook om vrienden te maken. En natuurlijk kun je ook op andere manieren iemand online versieren en vervolgens digitaal afspreken, bijvoorbeeld via Snapchat. Ook dat kan erg spannend zijn.

Digitaal iemand eerst leren kennen voor je echt afspreekt is ook zonder corona een goed idee. Spreek nooit met een vreemde af en geef nooit zomaar (pikante) foto's aan iemand die je nog niet kent.

Afspreken

En wellicht leidt deze date tot een echte afspraak. Of misschien heb je wel een date met iemand die je al wel kent van gezicht of via gezamenlijke vrienden. Of je komt op vakantie een leuk iemand tegen. En stel dat je dan wilt knuffelen of vrijen, wat doe je dan? Het RIVM zegt hierover het volgende:

Wie als single toch intimiteit of seks met een ander wil hebben, maar geen vaste partner heeft, kan wel seks hebben volgens de richtlijnen van het RIVM, maar moet erop letten dat hij of zij het risico op het coronavirus “zo klein mogelijk houdt”. “Bespreek samen hoe u dat het beste doet.”

Oftewel: het RIVM doet hier niet echt een uitspraak over en vraagt iedereen het gezonde verstand te gebruiken.

Als je met minder mensen fysiek contact hebt (dus elkaar aanraakt), dan loop je uiteraard minder risico om ziek te worden of anderen te besmetten. En als jullie je beide netjes aan de corona regels houden, dan is het risico ook meer beperkt.

Verliefd stel

Je mag geen seks hebben als je hier last van hebt:

 • Je hebt (lichte) klachten die kunnen wijzen op het coronavirus. Denk aan verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts.
 • Jij of iemand waarmee je woont heeft corona en je bent in isolatie.
 • Iemand in jouw huis of jouw partner zit in isolatie vanwege een corona-infectie of (lichte)klachten die kunnen wijzen op corona.

Wat voor seks kun je veilig hebben?

Wil je het écht veilig houden? Bijvoorbeeld vanwege een familielid dat kwetsbaar is, of omdat je zelf meerdere contacten hebt, dan kun je:

 • Jezelf masturberen met de ander op 1,5 meter afstand. Eventueel met een speeltje.
 • Samen porno kijken
 • Webcamseksen

via GIPHY

Seksdummies

Ken je de seksdummies van Sense al? Een leuke manier om te ontdekken wat de gevoelige plekjes van je partner zijn!

  Wil je meer weten over vrijen in coronatijd?

  En al je vragen over seks kun je natuurlijk kwijt op ons forum. Kijk bij meidenvragen, jongensvragen of bij verliefd en verkering

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.