Life Hacks

Er zijn heel veel soorten life hacks: voor in de keuken, spirituele hacks, beautyhacks of hacks voor computers, maar grofweg zijn ze onder te verdelen in twee categorieën: De life hacks die werken en de life hacks die niet werken. Want soms is het te mooi om waar te zijn.

We hebben de leukste en handigste life hacks op een rijtje gezet. Gelukkig zijn er veel mensen die met volle overgave de meest vreemde lifehacks testen.

Life hacks die werken

Broodclipjes

Het clipje dat om een zak brood zit is makkelijk voor meerdere dingen te gebruiken. Je kan je teenslipper ermee repareren. Als het bandje door de zool heen is dan stop je het broodclipje aan de onderkant van je teenslipper. Zo kan het bandje niet meer door de zool heen en is de slipper gemaakt.

https://www.instagram.com/p/BAzM3Aeov64

Hoe vervelend is het als je een stukje tape nodig hebt en 10 minuten zit te prutsen met de rol om de tape los te krijgen. Hoe los je dit op? Heel simpel. Plak het broodclipje op het uiteinde van de tape zodat je makkelijk tape gebruiken kan.

Heb je ook last van al die snoeren? Elke keer moet je zoeken welk snoer waarvan is. Dit kan handiger! Schrijf op de broodclipjes waarvan het snoer is en hang het clipje aan het snoer. Zo hoef je nooit meer te zoeken waar het snoer van is.

chipsVerpakkingen gebruiken

Hoe handig is het als je een verpakking van eten optimaal kan gebruiken.

Maak van je zak chips een kom chips door de verpakking te gebruiken. Hartstikke handig. Zo hoef je geen kom vies te maken en af te wassen.

Kan je je schoenen niet vinden? Of zijn je slippers kapot en kan je ze niet meer repareren met een broodclipje? Dan is hier de oplossing. Gebruik twee waterflesjes om simpel en snel je eigen schoenen te maken.

Soda-pop-tabs

Deze kleine dingen kun je erg handig voor meerdere dingen gebruiken. Zo kan je meer kledinghangers ermee aan elkaar hangen, je rits maken of je oortjes bij elkaar te houden.

Heb je geen soda-pop-tab dan kan je je oortjes ook bij elkaar houden door een haarclipje te gebruiken.

Sleutelhanger

Iedereen kent het wel. Je gulp gaat steeds weer open staan. De oplossing is simpel. Pak een sleutelhangerringetje en klem dit om het ritsje. Het ronde ringetje gaat dan om de knoop van je broek. Probleem opgelost, je gulp zal niet meer open blijven staan. Snap je niet helemaal wat er bedoeld wordt, kijk dan eens hier!

Eten

Een kaars zorgt voor sfeer en is gezellig. Maar als de lont te diep zit is het lastig om de kaars aan te steken zonder dat je je vingers verbrand. Steek een ongekookte spaghettisliert aan en steek daarmee de kaars aan.

Wij Nederlanders houden van boterhammen. We eten het als ontbijt en als lunch. Als je twee plakken worst op je boterham doet dan heb je altijd een hoekje van de boterham zonder worst. Hier is een simpele oplossing voor. Pak twee plakken worst en snij deze doormidden. Leg dan de eerste twee halve plakken worst op je boterham met de rechte kant naar buiten. Vervolgens leg je de andere twee halve plakken 90 graden gedraaid op de boterham met de rechte kant naar buiten. Op elk hoekje op de boterham zit nu worst.

https://www.instagram.com/p/iVT1l8BatB

Brownie in een mok

Snel een brownie maken? Je hebt alleen een magnetron, mok, ingrediënten en 5 minuten nodig. Het lijkt de beste life hack ooit.

Een hele snelle versie van het recept dat vandaag op de blog staat! Brownie in een mok ????

Een video die is geplaatst door Danique Adriaanse (@danique.ct) op 14 Feb 2016 om 5:28 PST

Helaas werkt deze life hack niet altijd, zoals hieronder te lezen is op twitter.

Raarste life hacks proberen

Kan je geen genoeg krijgen van al die leuke life hacks, kijk dan eens op deze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.