Stoorzender?

Klikje hier, klikje daar en ik zit naar een YouTube filmpje te kijken

Klikje daar, klikje hier en ik zit voor de 10e keer op Instagram.

Klikje hier, klikje daar en ik zit weer een kattenfilmpje te kijken op Facebook.

Wie is mijn stoorzender?

Klikje hier, Klikje daar en ik zit weer te kijken wanneer je voor het laatst online was

Klikje daar, Klikje hier en ik zit weer naar je foto te kijken

Klikje hier, klikje daar en ik zit op de Facebookpagina van je tante

Concentratieproblemen, wie kent ze niet. Iedereen heeft er weleens last van en als je er druk achter zit kan het heel vervelend zijn. Maar zoeken we ook niet te veel afleiding?

Even een kleine pauze kan al snel leiden tot een half uurtje scrollen door social media. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar hoe schadelijk het is. Veel bedrijven zorgen ervoor dat jij verslaafd wordt aan je telefoon. En daarom is het goed om te kijken hoe we het gebruik kunnen beperken zodat het onszelf niet meer in de weg staat.

Veel telefoon gebruik kan ervoor zorgen dat jongeren meer vatbaar zijn voor depressie en angststoornissen. Het afleidingsgedrag levert ons juist stres op omdat we geen energie halen uit scrollen en alleen maar meer tijd kwijt zijn. De gevolgen van ons telefoongebruik kun je hier vinden.

Heb jij al een tijd tracker op je telefoon, die meet hoeveel je er daadwerkelijk mee bezig bent en waar je een limiet op kan zetten? Kijk eens goed naar je eigen afleidingen en hoe je daarmee omgaat. Ben je niet tevreden? Neem dan voornemens met acties om hierin verbetering te krijgen! Voor team Android is er de app Quality Time en voor team iPhone is er Moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.