Tatoeages

Tatoeages zijn er in alle vormen en maten, in verschillende stijlen en om allerlei redenen. De één neemt een tatoeage als herinnering aan een periode in zijn leven, de ander simpelweg omdat hij het mooi vindt.

Trends
Net zoals kleding zijn ook tatoeages trendgevoelig. Een aantal jaar geleden zetten meisjes massaal een tatoeage op hun onderrug en waren tribals op de bovenarmen van mannen helemaal hip. Tegenwoordig zie je veel jongeren met zwaluwen, teksten en infinity-tekens. Het is aantrekkelijk om in de trends mee te gaan. Maar past de tatoeage wel echt bij jou? Of neem je hem omdat het hip is? Laat je de naam van je liefje tatoeëren? Misschien is het over een tijdje wel over en dan zit je ermee. En iets wat nu ‘in’ is, kan over een paar jaar weer ‘uit’ zijn.

Herinnering

Het hebben van een herinnering is vaak een reden om een tatoeage te nemen. Een tatoeage ter nagedachtenis aan een overleden dierbare of wanneer een hoofdstuk in je leven is afgesloten. Sommige mensen nemen een nieuw kapsel of een nieuwe outfit. Anderen besluiten een tatoeage te nemen als zij aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Zo heeft een tattoo een betekenis.

Jouw tatoeage

Wil jij een tatoeage die bij jou als persoon past? Ga dan op zoek naar een tatoeëerder die een tatoeage in jouw stijl kan zetten. Jullie kunnen dan samen afbeeldingen uitzoeken en komen tot een tatoeage die echt bij jou past. Een tatoeage heb je je leven lang. Ook als je hem ooit weg laat halen, blijft er toch iets zichtbaar. Heb je besloten dat je er een wil? Dan is het verstandig om na te denken over de plek waar je hem laat zetten. Moet hij altijd zichtbaar zijn of kun je hem bijvoorbeeld met lange mouwen bedekken? Niet bij elke werkgever zijn tatoeages toegestaan. En niet in elke omgeving zijn ze gewenst.

Tijdelijke tatoeage en permanente make-up

Een tatoeage hoeft niet altijd levenslang te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een henna tatoeage of een plaktattoo. Dit is ook een goede manier om aan het idee van een echte tatoeage te wennen. Een henna tattoo blijft ongeveer twee weken zitten, een plaktattoo één week. Er bestaan ook cosmetische tatoeages. Dit wordt ook wel permanente make-up genoemd. Vrouwen laten bijvoorbeeld een lijntje boven hun ogen tekenen of hun wenkbrauwen bijwerken. Dit blijft meestal 2 tot 5 jaar zitten. Dat komt omdat deze tatoeages minder diep in de huid worden aangebracht.

Littekens verbergen met tatoeages
Stel je eens voor: Je bent nog klein en je valt tijdens het spelen uit een boom of je wordt gebeten door een hond, waardoor je een supergroot litteken hebt op je arm. Of je hebt een vervelende operatie gehad die een grote snee achterlaat. En daar moet je dan je hele leven mee rondlopen! Dat is natuurlijk niet fijn. Een litteken kan je erg onzeker maken. Maar je kunt dit oplossen door eroverheen te tatoeëren. Het ligt aan het soort litteken, maar als je vooral veel rood gebruikt in de tattoo zie je er bijna niks meer van. De huid blijft hetzelfde en in bepaald licht zou je het misschien nog kunnen zien. Maar wat kunnen sommige tatoeëerders het goed! Hier zie je een aantal ontwerpen waarbij je bijna niks meer ziet van het litteken.

Tattoo feitjes

In sommige culturen gebruiken ze urine om een tattookleur te mixen. Getsie!

Tattoo is het meest fout gespelde woord in de Engelse taal. Vaak wordt het gespeld als ‘tatoo’.

Bij het zetten van een tatoeage wordt je huid tussen de 50 en 3.000 keer gepiercet per minuut. Klinkt pijnlijk!

De meest getatoeëerde man (Lucky Diamond Rich, op de foto) zit niet alleen 100% vol aan de buitenkant. Ook zijn mond, de binnenkant van zijn oogleden en oren zijn bedekt.

Je kunt een UV-tatoeage laten zetten met speciale inkt die je alleen kunt zien onder UV licht en niet in het daglicht. Handig als je een kantoorbaan hebt, en je niet wilt dat iedereen jouw tatoeage ziet!

Foto: Tribal

Foto: Henna

Foto: Rug met tatoeages

Foto: Lucky Diamond Rich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.