Help!

Help!

Het kan iedereen overkomen, je voelt je eenzaam, down, depressief. Dit kan bijvoorbeeld komen door een scheiding van je ouders, iemand die overlijdt, ruzie, liefdesverdriet, drugsgebruik, zwangerschap, je vind het moeilijk om keuzes te maken, schulden, je wordt gepest, noem maar op.

Soms is het moeilijk om op te groeien en weet je het even niet meer, dat is niet erg! Je probeert het vaak zelf op te lossen maar soms heb je gewoon iemand nodig die even met je meekijkt! Dan ben je niet gek, nee dat is juist goed! Je hebt een punt bereikt waarop je denkt, ik heb hulp nodig, Help!
Hieronder vind je een aantal instanties die je kunnen helpen met je problemen.

Jongerenwerk:
Het jongerenwerk in de gemeente Winsum wordt uitgevoerd door de buurtwerkers van Mensenwerk Hogeland. De buurtwerkers zetten zich in voor jongeren.  Activiteiten worden veelal georganiseerd met groepen jongeren, het is ook hun taak om op te komen voor de belangen van jongeren. Ze kunnen ook een coachende rol hebben, meekijken met je problemen en waar nodig doorverwijzen. Ze hebben een groot netwerk waar ze hulp kunnen inschakelen.

Ze zijn er niet om je te veroordelen, maar om voorlichting te geven of tools aan te reiken waardoor je problemen anders aan kunt pakken.

Klik hier voor de buurtwerkers in jouw dorp.

Buurtmaatschappelijk werk:
Het maatschappelijk werk in de gemeente Winsum wordt uitgevoerd door de buurt maatschappelijk werkers van Mensenwerk Hogeland.

Het buurtmaatschappelijk werk is bedoeld voor iedereen. Met de volgende problemen kun je aankloppen: rouwverwerking, agressie, seksualiteit, eenzaamheid, je kunt niet goed voor jezelf opkomen, onzekerheid, depressie, nee leren zeggen. Ook kun je hierheen als een relatie stroef verloopt bv. Met je partner, kinderen, familie of werk. Ze helpen ook bij financiën, werkloosheid, huisvesting, belasting, regelgeving of vragen over studeren.

Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met het algemene nummer van Mensenwerk Hogeland: 0595 – 745 090

 

 

Ongewenst zwanger, wat nu?
Het Fiom kan je helpen met deze vragen, ga naar de website van fiom.

 

Wil je graag anoniem je verhaal kwijt?
Neem dan contact op met de kindertelefoon Website van de kindertelefoon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.