Open Up

Presteren onder druk
Heb ik wel de goede studie gekozen? Hoe ga ik mijn studie betalen? En moet ik dan ook nog werken aan een goed cv? Deze vragen zorgen bij steeds meer jongeren voor (ernstige) stress. Steeds vaker hebben jongeren last van psychische problemen. Faalangst, eenzaamheid, depressieve gevoelens. Als jongere voelt het misschien alsof je je aanstelt als je dit kenbaar maakt. Iedereen moet toch studeren? Iedereen heeft toch een bijbaantje?

Zelf hou ik ervan om lekker druk bezig te zijn. Ik loop stage, volg 2 vakken, vervul een bestuursfunctie en werk nog een paar uurtjes als student-assistent. Ik heb daardoor niet veel vrije tijd voor mezelf, maar ik heb niet het gevoel dat ik dat nodig heb. Ook presteer ik beter wanneer er druk op staat. Zo begin ik vaak pas een paar dagen voor een tentamen met leren. Twee weken van tevoren beginnen? Dat is niet aan mij besteed.

Toch weet ik wel dat ik ook af en toe even wat rust moet nemen. Even mijn hoofd leegmaken met een serie op de bank bijvoorbeeld. Ook vind ik het fijn om af en toe even mijn hart te luchten bij mijn vrienden of tegen mijn moeder. Even de frustratie van me af praten.

Open Up Week
Volgens een onderzoek van studentpsychologen doen jongeren dat te weinig: praten. Veel jongeren hebben het idee dat ze zich aanstellen als ze vertellen hoeveel stress ze ervaren. Meer dan 35% van de jongeren die al langer dan twee maanden last heeft van psychische problemen zegt hier niets over. Hier moet verandering in komen, vinden MindYoung & NPO 3FM. Samen willen zij psychische klachten onder jongeren bespreekbaar maken. Daarom is het deze week ‘open up week’. In de komende week zullen diverse mensen hun verhaal vertellen. MindYoung & 3FM hopen dat hierdoor meer jongeren zullen praten over hun problemen en niet blijven rondlopen met psychische klachten. Meer informatie over de Open Up Week vind je hier!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.